Белезници щракнаха за наш сънародик в Германия при зрелищен арест

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:29 / 23.01.2020
954
Българин е задържан при зрелищна операция в Германия, след като е бил заподозрян за убийството на 43-годишен свой сънародник през октомври миналата година в Испания. Припомняме ви, че на 27-ми октомври, в канавка край пътя между Марбея и Истан, полицията откри тялото на мъж – брутално разстрелян, пише bg-voice.com. Заподозреният и задържан мъж е на 46 години и е арестуван при съвместна операция на германските и испанските власти. В продължение на 10 дни разследващите са го следили, преди той да бъде окован в белезници. При обиск в дома и колата му е открит наркотик –  5,6 кг кокаин в скривалище, намерени са и пистолет, както и множество регистрационни табели на автомобили. Автомобилът му е иззет за експертизи, защото са открити и следи от кръв, които се предполага, че са на жертвата.

Предвижда се българинът да бъде екстрадиран в Испания, където срещу него да започне съдебен процес. Разследващите смятат, че българинът е пристигнал в Коста дел Сол няколко дни преди да извърши кървавото убийство на своя сънародник. Към момента работната версия за разстрела е разчистване на сметки между съперничещи си в наркоразпространението банди.

Мъжът е изправен пред обвинения за убийство, наркотрафик, фалшифициране на документи и незаконно притежаване на оръжие. Припомняме ви, че разстреляният българин бе открит с 14 куршума в тялото, в канавка на път A-7176, който свързва Истан с Марбея. 43-годишният мъж живеел със съпругата си в Испания от 3 години. Почти веднага след убийството испанската полиция излезе с версията, че се касае за разчистване на наркосметки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).