Безопасна ли е вече сградата, част от която рухна в София?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:58 / 22.04.2022
771
Част от фасада на сграда рухна върху тротоара в центъра на София. Сградата е в процес на разрушаване от месец, но в четвъртък контролираното събаряне е излязло извън контрол.

Инцидентът е станал около 11:00 часа на ъгъла на оживените улици "Оборище" и "Асен Златаров". На видео, публикувано в социалните мрежи, се вижда как багер бута страничната стена и оттам повлича и тази откъм улица "Асен Златаров". За щастие при инцидента няма пострадали, а от район "Оборище" са съставили акт за административно нарушение на фирмата, която отговаря за разрушителните дейности. Оказва се, че проблем със събарянето на сградата имат и живеещите в съседство, които казват, че обектът не е добре обезопасен от всички страни.

"На мястото имаше две сгради. Едната я премахнахме, сега събаряме другата. При събарянето й нямаше движение и пешеходци. Режимът беше прекъснат за няколко минути, в които траеше събарянето. Имаше 14 души, които бяха разположени по цялата улица. На всеки вход имаше и наш служител", заяви пред Нова телевизия представител на фирмата, която отговаря за разрушителните дейности.

"От клипа се вижда как хората бягат от това, което се случва. Истинският проблем е, че бягат и част от строителите. Нещо повече – така ли се спира движението? Едни хора излизат и започват да махат?", коментира един от живеещите в района.

"Има официално разрешение за тази дейност. Още преди да започне, собственикът заяви намерение за събаряне на сградата. Има разпореден ежедневен контрол от страна на Общината, колегите са идвали", каза Николай Александров - кмет на район "Оборище".


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
21.04.2022 След неправилното срутване на фасада в центъра: Акт за строителната фирма, а СО може да наложи глоба от 5000 до 50 000 лева  
21.04.2022 Очевидец на срутването на фасадата в центъра на София с коментар пред Sofia24.bg
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).