Безскрупулен! Мъж заплаши приятелката си със свирепи бандити, накара я да си поръча охрана

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:58 / 17.07.2017
1227
24-годишен мъж от Шумен е задържан като съпричастен към измама. В хода на проверката било установено, че в продължение на няколко месеца Н.Б. заблуждавал 20-годишна от града. За целта дори направил неистински профил в социална мрежа. От непознатия за младата жена профил той изпращал съобщения със заплахи, че ако не започне да работи за него, ще й се случат лоши неща. Н.Б., който иначе й бил приятел, я "успокоил". Предложил да наемат охрана, която да се грижи денонощно за сигурността й, тъй като знаел, че тези хора, които я заплашват няма да се спрат пред нищо. Казал, че ще се грижи за нея и ще й помага докато може. В един момент обаче заявил, че повече няма възможност да плаща за охраната й, както и че е редно и тя да даде някакви пари. 

За няколко месеца успял да измъкне от нея близо 3000 лева. Проведени са разпити. Изяснено е, че в този период Н.Б. успял да изтегли и онлайн кредити на името на свой приятел в размер на 1800 лева. Работата по документиране на престъплението по чл. 209 ал. 1 от НК продължава. Мъжът не е криминално проявен. Образуван е заявителски материал. Случаят ще бъде докладван на прокурор в РП- Шумен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).