Безсрочни протести започват малките търговци на горива

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:25 / 07.01.2019
1584
Безсрочни протести започват малките търговци на горива в края на седмицата. Причината – приети от депутатите законови промени, които ще ги изправят пред фалит.

Протестите ще бъдат по границите и пред институциите. Малките търговци са решили да се идентифицират с акциите на "Жълтите жилетки" във Франция.

Законовите поправки, срещу които е протестът, въвеждат по-високите изисквания за банкови гаранции, които били непосилни са обектите в малките населени места.

В края на миналата година представители на бранша коментираха в студиото на "120 минути", че малките играчи на пазара се оказват жертви на "картел между "Лукойл" (най-големият търговец на горива на едро и дребно у нас – б.р.) и държавата".

Според малките търговци сериозните закононарушения се правят на равнище производители и вносители, а не в бензиностанциите. Затова и не смятат за оправдано фирма с един обект да е длъжна да разполага с резерви като на дружество, което оперира с цяла верига.

Въпреки недоволството, текстовете влязоха в сила.

Източник: bTV

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Meteo Balkans: Идват нови валежи. Има риск от наводнения, това мо...
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Рибарите по морето са много притеснени
Д-р Аспарух Илиев от Берн: Спрете с целуването на бебето и струпв...
Студентски стол в голям наш град стана хит: Предлага салата за 1,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).