Безжичен интернет ще има във всяко второ училище в страната

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
09:08 / 07.03.2014
934
Безжичен интернет ще има във всяко второ училище в страната. В момента в 25 на сто от школата има постоянна връзка в мрежата, а през следващите години ще се въведе в още толкова. Това съобщи вчера образователният министър проф. Анелия Клисарова.

Стратегията за ефективно прилагане на информационни и комуникационни технологии в образованието се очаква да бъде приета от Министерския съвет до края на март. Тя предвижда въвеждане на безжичен нет в училищата, електронни бележници, както и създаване на национална образователна онлайн платформа. В стратегията е заложено това да се случи до 2016 г.

"В третия етап на стратегията се съдържат големите ни амбиции, според които към 2020 г. във всяко училище да има възможност - учениците, родителите и учителите да влизат в образователната система, но с различни нива на достъп", заяви министър Клисарова. Тя съобщи, че вече са закупени 200 от програмите "Виртуална България", като са заявени още 400.

"Тази програма е изключително важна за българското самосъзнание и самочувствие", коментира министърът.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Мащабна акция на ГДБОП
Голяма промяна за банките, но ще се случи по-бавно заради ресурси...
Как може да възстановите здравноосигурителните си права?
Важно е да знаете кой и кога има право да ни спира на пътя
Тежка катастрофа затвори "отсечката на смъртта", двама са пострад...
Трамвай блъсна човек: Мъжът е откаран в болница и е в тежко състо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).