Билетът за влака скача заради по-скъпия ток

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
10:34 / 31.05.2012
491
Цените на билетите за пътуване във влакове ще бъдат сериозно увеличени, ако цената на електроенергията се повиши с 10% от 1 юли, обяви пред "България он ер" Владимир Владимиров, председател на Съвета на директорите на Холдинг БДЖ.

"Стъпка по стъпка се отдалечаваме от фалита. Очакваме в края на следващата седмица да бъде даден старт на процедурата по приватизация на БДЖ "Товарни превози", която ще продължи около 100 дни. Информацията, която имаме от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол е, че има интерес от страна на български и чуждестранни инвеститори. Очакваме в края на годината дружеството да е приватизирано на цена от около 200 млн. лв., като заедно с тях инвеститора ще получи и 100 млн. лв. задължения на холдинга. В момента, в който се изчерпат всички възможни средства, ще се стигне до заема от Световната банка и той да бъде, колкото може по-малък", коментира Вландимиров.

Проблемът с билетите и безплатните карти е свързан с големия брой пътници във влаковете, обясни той. Част от мерките за оптимизация на БДЖ са свързани и с контрола върху пътуванията гратис.

В момента ръководството на холдинга е съсредоточено в ограничаване кражбите на горива, което носи 3 млн. лв. загуба годишно. Втората голяма цел е да бъдат ограничени безбилетните пътувания. Ще се засили контролът на кондукторите, ще се спре и продажбата на билети от контрольорите, ще се въведе онлайн продажби на билети, а всички необслужвани от билетни гишета гари, ще бъдат обслужвани, коментира той.

Този комплексен подход към проблема ще подобри състоянието на холдинга, а от средата на юли месец ще работи системата за онлайн продажба на билети, смята директорът на холдинга.

Очакванията ни са до края на годината проблемът със задълженията да бъде овладян, а предприятията от холдинга да работят максимално ефективно, заключи Владимир Владимиров.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Командирът на въздушната линейка: Полетът е преминал без сътресен...
Ново земетресение люшна Югозападна България
Излязоха резултатите от НВО и матурите, вижте ги
За граничната бразда: Нови 110 високопроходими автомобила за ГДГП...
Въздушната линейка успешно транспортира жената от Сандански до Со...
МО: Недопустимо въвличането на армията в предизборна кампания


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).