Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Биляна Ангелова: Има огромна необходимост да се говори за домашното насилие
Автор: Цвети Тончева 11:01 / 06.12.2023Коментари (0)606
©
За трета поредна година в Република Северна Македония ще бъде реализирана кампанията "Стоп на домашното насилие" по инициатива на Биляна Ангелова, съпруга на посланика на България в Северна Македония, съобщават медиите в Северна Македония.

"Има огромна необходимост да се говори за домашното насилие, защото проблемът е много сериозен. В момента всяка трета жена е жертва на домашно насилие,“ сподели в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ Биляна Ангелова – инициатор на кампанията.

Слогънът на тазгодишната кампания в Северна Македония е "Жертвите не са виновни“, а акцентът е домашното насилие над деца, разказа още Биляна Ангелова: "Бях шокирана от цифрите, които показват, че 40% от случаите на насилие са с участие и насочени към дечица. В Косово това са 20%, а за България са повече от 70%. Това трябва да даде на обществото ни сериозна червена светлина да открием причините за случващото се,“ каза още тя.

По думите й насилието поражда насилие и това става модел на подражание на децата, гледайки какво правят възрастните. Освен това на Балканите това е начин на мислене – добро оправдание за насилието. Двете години на изолация заради пандемията също доведе до капсулиране на хората, изолира ги един от друг. "Не си даваме сметка колко стреса около нас ни влияе. Забързаният свят, всекидневните негативни новини, сблъсъци.“ За нея решението е да започнем да гледаме позитивно на нещата, да обръщаме вниманието на хубавите неща, да помагаме сами на себе си и заедно с нашите партньори да бъдем по-спокойни и да комуникираме повече. Комуникацията е един от ключовете за добро съжителство.

"Когато обществото покаже, че може и иска да бъде заедно, че подкрепя всеки един член от това общество и не се асоциализира, само тогава нещата вървят в правилната посока,“ смята още тя.

Биляна Ангелова призова хората в Република Северна Македония на 12 декември в 12.00 часа да излязат на площадите и да кажат "Стоп на домашното насилие", "Нека да покажем своята подкрепа за жертвите на домашно насилие, да покажем, че ние сме против какъвто и да е начин на насилие.“








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2022/2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: