Битката за БНБ: Ива Митева разкри тактическите ходове на премиера Петков

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:08 / 09.04.2022
803
Премиерът Кирил Петков е предложил пост, далеч от България на кандидата за управител на БНБ Любомир Каримански. Това обяви депутатът от "Има такъв народ" Ива Митева в студиото на "Събуди се". Тя посочи, че става въпрос той да стане представител на България в Световната банка.   

"Депутат от "Продължаваме Промяната" се опита да оферира пост на Любомир Каримански. След това бяха непрекъснати телефонни обаждания от премиера, на които той не отговаряше. В края на краищата отговори, за да му бъде офериран пост доста далеч от България", посочи тя.

От вчера няма нови заплахи към Любомир Каримански, разкри още Митева. "Не е добър знак, когато има две кандидатури, когато има избор на управител на БНБ и напрежение да се появяват такива заплахи", добави тя. 

Според нея е логично и близко да се сетим защо, кой и откъде идват тези заплахи. "Смятам, че натискът е той да се откаже. Но той няма да го направи", категорична е Митева.

Тя коментира и призива на премиера да бъдат оттеглени и двете кандидатури.

"Когато с такава лекота сте склонен да си оттеглите кандидатурата, значи тя не е нито убедителна, нито вие ѝ имате доверие. Ние имаме доверие в Каримански и няма да оттеглим кандидатурата му", заяви още тя.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).