Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Биткойн поскъпна над $ 19 000 за пръв път от близо години насам
Автор: Екип Varna24.bg 16:53 / 24.11.2020Коментари (0)1047
©
Биткойн продължава и днес силното си възходящо движение, поскъпвайки над нивото от 000 за пръв път от повече от две години насам.

Основната криптовалута поскъпва с 4% към $ 19 215, отправяйки поглед към рекордния ценови връх от малко под $ 20 000 (около $ 19 972), който беше достигнат на 17-и декември 2017 година.

Само в рамките на месец ноември биткой поскъпна с почти 40% и с цели 160% в рамките на отминаващата година.

Продължаващото възходящо рали е в резултат на търсенето на по-рискови активи на фона на безпрецедентни фискални и парични стимули, предназначени да се противопоставят на икономическите щети от коронавирусната пандемия, като на криптовалутите се глед като устойчиви на инфлация активи.

12-годишната история на биткойн е изпъстрена с подобни драматични поскъпвания и също толкова резки спадове, като пазарите на криптовалути все още остават силно непрозрачни в сравнение с традиционните активи като акции или облигации.

Рязкото поскъпване на биткойна през тази година накара някои инвеститори да твърдят, че криптовалутата може да увеличи стойността си петкратно, достигайки цели 0 000 в рамките на година, докато скептиците продължават да твърдят, че това е чисто спекулативен актив.

Междувременно анализатори на банката Citibank коментираха, че цената на биткойн може дори да достигне 8 000 до декември 2021 г.

"Последното рязко поскъпване на биткойн беше подхранвано от липсата на ликвидност от страна на предлагането, особено на криптоборсите“, каза пред Ройтерс Джейкъб Сканинг от крипто хедж фонда ARK36, добавяйки, че обемът на биткойни в платформите за търговия е намалял на фона на голямото търсене.

Джеймс Бътърфил от дигиталния мениджър на активи CoinShares заяви, че нарастващата активност на пазарите на деривати в биткойн "предполага, че сега и институционалните инвеститори вече купуват биткойн".

Силното поскъпване на криптовалутите като цяло се дължи и на факта, че те вече се приемат от страна на компании, ориентирани към потребителите. През миналия месец компанията за онлайн разплащания PayPal позволи на своите клиенти търговия с криптовалути и разплащане с тях.

В същото време редица централни банки обмислят въвеждането на собствени цифрови валути, което засилва убедеността на инвеститорите в светлото бъдеще на дигиталните разплащателни средства.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: