Бивш министър на МВР: Не бях чувал за Нотариуса преди покушението срещу него

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:06 / 15.02.2024
1839
"Аз никога не бях чувал името на Мартин Божанов преди да стане покушението срещу него", заяви Цветлин Йовчев, бивш министър на вътрешните работи и бивш председател на ДАНС.

Той обясни, че е възможно в ДАНС да е постъпвала информация за него. "Аз нямам наблюдения през последните години. Надявам се разследването в парламента да послужи като катализатор за разтръскване на системата и за поява на едни здравословни процеси в не", категоричен е Йовчев.

"Предвид информацията, която излезе за Мартин Божанов – Нотариуса би трябвало, ако има постъпили сигнали те основно да са в две структури – едната Министерството на вътрешните работи – да разследва схемите, в които излезе информация, че участва той, а другата КПКОНПИ – която има правомощията да разследва корупцията по висшите етажи на властта", заяви пред bTV той.

"През годините сме били свидетели на много случаи, в които е имало чадър към тези лица, т.е. в някоя от структурите на службите или на Министерството на вътрешните работи, съответно лице да е бъде регистрирано като сътрудник. Това дава възможност, ако някой друг се опита да започне разследване срещу него то това нещо да даде индикация за този, който го е регистрирал. Дали това е ставало е въпрос на разследване, което може да бъде проведено от комисията към парламента. Трябва да се разследват връзките му с магистрати, което няма да бъде лесно. Там трябва да се тръгне от средствата му за комуникация и да се разпитат свидетели, включително и тези, които са подавали жалби срещу него. Трябва да се види дали Мартин Божанов е имал някаква протекция. Това означава, че трябва да се изискат всички материали, които са за него в службите", обясни Йовчева.

Виж коментарите (0)

Още по темата (203):
20.05.2024 Апелативният прокурор на София подаде оставка
16.05.2024 Съюзът на съдиите с остра реакция към ВСС заради Нотариуса
24.04.2024 Кольо Парамов: На Бойко Рашков, и на други, ще им се наложи да станат от депутатското място и да отговарят за извършеното
19.04.2024 Калин Стоянов: Бившият директор на ГДБОП е имал контакт с Мартин Божанов
16.04.2024 Единствено Иван Гешев се яви в комисията за Нотариуса, Сарафов и Цацаров отново не дойдоха
16.04.2024 Втори опит за изслушване на Сарафов, Гешев и Цацаров по случая Нотариуса
Още новини от Национални новини:
Спиралата на борчовете и защо затънахме до над 420 млн. лева необ...
Шкварек след изтеклия запис: С кои, по-точно, олигарси се борят П...
"Кеш в торби": Изтече скандален запис между Кирил Петков, Асен Ва...
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).