Бивш шеф на КАТ: Ефектът от знака "Внимание, мотористи!“ ще е харчене на пари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:04 / 07.10.2016
835
"Ефектът от поставянето на пътни знаци "Внимание, мотористи!" ще бъде разход на парични средства, които може да се вложат в мерки за пътната безопасност." Това каза Алекси Стратиев, експерт по пътна безопасност и бивш шеф на КАТ, пред "Фокус".

По думите му не е направен анализ за причините, поради които най-често се стига до пътнотранспортни произшествия с мотористи.

"Не мисля, че всякакви идеи, коментари, включително пешеходните пътеки и пътните знаци, носят реален ефект за пътната безопасност. Тези неща се предлагат, без да се направи анализ и да се обмислят някакви разумни решения", допълни Стратиев.

Той коментира още, че безопасност за пешеходеца, докато пресича, може да се гарантира, ако той също вземе участие в обсъждането на мерките, които биха могли да се вземат. Според Стратиев всички пешеходци имат предимство на пешеходните пътеки, но то не е абсолютно и те трябва да се съобразят с останалите участници в движението.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Плевен се възстановява след голямата буря, кметът ще настоява за ...
Радка Кънева: Проектът "Геномът на Европа" цели адекватно лечение...
Борисов: На избори сме заради ПП-ДБ и тяхната обсесия за постове ...
Делегация на ДПС, водена от Пеевски, се срещна с посланиците на с...
Отиде си легендарна българка
Министър Коритарова: Пътната безопасност е приоритет, възстановяв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).