Бивш затворник си поръча проститутка, направи голяма глупост

Автор: Цвети Тончева
Коментари (1)
15:43 / 29.04.2021
1103
Отложиха делото срещу бившия затворник, обрал проститутка, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Все още се чака техническата експертиза, поради което Апелативният съд в Пловдив отложи делото днес.

Според обвинителния акт пострадалата жена е изкарвала прехраната си като проститутка. На 20 август 2019 г. подсъдимият, който наскоро бил излязъл от затвора, потърсил в интернет обяви за предлагане на "платена любов“ и се свързал с пострадалата.

На следващия ден се уговорили да се срещнат в дома му, но веднага след като жената пристигнала на адреса, бившият затворник  опрял нож в гърлото й и я накарал да свали всички златни бижута. Заплашил я да не сигнализира в полицията за грабежа, но след няколко дни тя подала жалба и той бил задържан.

Мъжът е осъден от Пловдивския окръжен съд за грабежа на десет години лишаване от свобода и да заплати на пострадалата сумата от 2 380 лева,  като обезщетение за причинени имуществени вреди от престъплението.  

Недоволна от така постановената присъда e останала Окръжна прокуратура – Пловдив, която е протестирала с искане за увеличаване размера на наложеното наказание. По тази причина делото се гледа от Апелативния съд.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено
Габриела Пеева, обвинена за убийството на мъжа си: Не съм извърши...
Внимание! Започват вечерни акции по време на великденските празни...
Мая Манолова: С Ваня Григорова сме в равнопоставено партньорство
Парламентът уважи президентското вето върху по-бързите екооценкит...
Мирослав Попов: Не трябва да се подценяват могъщите, идеологическ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).