Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бившият директор на МБАЛ-Велинград със скандални разкрития за болницата в града
Автор: Екип Varna24.bg 13:00 / 07.12.2021Коментари (0)1957
©
Представяме ви публикация в социланите мрежи на бившия  управител на МБАЛ Велинград д-р Асен Малинов, заемащ поста само 2 месеца, по повод скандалните разкрития за източване на лечебното заведение през ковид средства, отстраненият му от Общинския съвет в града управител д-р Иван Динев заради злоупотреби и продължаващото управление в сянка на д-р Жеко Чешмеджиев – бивш управител на МБАЛ Велинград, отстранен от поста си след прокурорска проверка.

Следя с  интерес сагата с МБАЛ-Велинград, едно, поради емоционалната ми привързаност към този край (през 1969г. карах първия си стаж там, когато тя беше чудесна лечебница, наистина даваща здраве), и поради професионалния ми интерес на кратковременно бивш управител. За такъв бях поканен от бившия управител д-р Чешмеджиев, чийто мандат беше скандално прекратен поради системни фалшификации.

 

Заварих много лошо финансово състояние, остър кадрови дефицит, плетора от шуро баджинащина и вопиюща некомпетентност на т.н. "главен счетоводител" Русев, който всячески укриваше истинското финансово състояние на болницата. Тресавището беше много дълбоко - непубликувани годишни финансови отчети, никакви обществени поръчки, плащания по симпатии - огромен управленски хаос, гравитиращ в едно изключително важно нещо – системно неизпълнение на делегирания месечен бюджет, което на прост език означава остър недостиг на средства.  Ултра парадоксално е, че спасителният пояс се явява Ковид пандемията поради специфичния начин на заплащането на отчетената дейност от НЗОК.

 

Запознавайки се с реалната действителност установих остър кадрови дефицит, симулиране на изпълнение на трудовите задължения, безотговорно отношение към пряката работа и още куп нередности. За кратко време осъзнах, че съм поканен, за да бъда "кукла на конци", която да изпълнява решенията на д-р Чешмеджиев. При това състояние на нещата визията ми за укрепване и устойчиво развитие на болницата беше невъзможна за реализиране. Затова с огромно облекчение приех без колебание предварително подготвената и поднесена от д-р Чешмеджиев оставка, необяснимо защо придружен от лицето Гергана Владимирова, нямаща нищо общо с МБАЛ, освен това, че нейният съпруг е изпълнявал строително ремонтни работи без да е спечелил обществена поръчка.

 

За огромно мое учудване на мое място беше избран д-р Динев, който до този момент изпълняваше длъжността управител на медицинския център. Публична тайна е, че д-р Динев е идвал епизодично в центъра, защото реалната му работа е била в София. Поради това и финансовите резултати на медицинския център са плачевни. Необяснимо защо Общинският съвет избира за болничен управител човек, който е доказал с бездействието си и не заинтересоваността си своята управленска немощ. Веднага ми се изясни ситуацията, че това напълно устройва д-р Чешмеджиев, който реално продължава да управлява болницата, но не с грижа на добър стопанин.

 

На тази болница разчитат за лечение около 50 000 човека. За да стане истинска лечебница, трябват кардинални промени, здрава управленска ръка, съчетана с мъдрост, знания и управленски умения и много, много работа. Печелившата формула е "местен, свестен и известен", човек с лидерски качества, на когото да вярва целият колектив и той да бъде достоен за това доверие.



От мен - успех в това трудно начинание!



Още по темата: общо новини по темата: 14895
28.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: