Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Благомир Коцев: Кметът Портних прехвърля отговорността за провала на общинските ремонти
Автор: Екип Varna24.bg 17:13 / 29.06.2023Коментари (2)3584
©
"В понеделник тази седмица стартирахме инициативата "Граждански контрол върху общинското строителство и ремонти в град Варна". Три дни подред заедно с граждани инспектирахме състоянието на ремонтните дейности в града и констатирахме редица нарушения – от липса на информационни табели, бавна работа, разбити и течащи шахти, до места, които крият нескрит риск за здравето на пешеходци и автомобили." Това разказа за Varna24.bg Благомир Коцев, бивш областен управител на Варна.

Вижте какво още се казва в позицията на Коцев:

Едновременно с това кметът Портних започна да снима видеоклипове от обектите, на които отиваме и ние – "Виница", улица "Васил Друмев" – и да твърди, че всичко там върви по план.

Г-н Портних обвинява ВиК за част от проблемите, като по този начин прехвърля отговорността от грешките на управлението си върху държавното дружество.

В опит да се защити днес директорът на ВиК – Варна инж. Веселин Русев даде пред медиите отчет на своята работа по ремонтните дейности.

Радвам се, че само за три дни успяхме да създадем достатъчно чуваемост за проблемите на варненци и да принудим властта да отговори на техните тревоги.

Категорично осъждаме опита на г-н Портних да прехвърли отговорност от предизборните ремонти в града върху други институции. В крайна сметка той управлява общината от 10 години.

Липсата на координация между общината и ВиК не би следвало да е причина за нарушаването на ритъма и спокойствието на града. В момента той тъне в прах, кал и разбити улици, а самите ремонти нямат никаква прозрачност.

Още през месец май обявих началото на граждански контрол върху ремонтите дейности и внесох искане за предоставяне на подробна справка по обекти. В нея поисках оповестяване на количествено-стойностни сметки, както и времеви график на изпълнение на заложените за ремонт и реконструкция улици, междублокови пространства, детски и спортни площадки, планирани за настоящата година, в рамките на обявената програма на стойност 175 милиона лева. 

Призоваваме за пореден път Община Варна да предостави публична информация за материалите и работата, които са вложени в ремонтните дейности, за да може гражданите да са спокойни, че парите са изхарчени по предназначение.

Аз, както и те, се надяваме, че хаосът в града не е само плод на предизборните амбиции на Иван Портних, а истински, макар и некадърен опит за благоустрояване на Варна.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.07.2023 г.
0
 
 
Портних и всички общинари в затвора и уволнения във вик и тасруд транспорта
Aнонимен
на 30.06.2023 г.
0
 
 
Ей, Коцев подлого гадна, ти дето взимаше рушвети, и на мен поиска, ти дето заграби и не плащаш наем на общината за заграбеното си излязъл и говориш глупости ти се правиш на много разбираш и отворен, кавал долен. Ни съм от ГЕРБ, и никога не съм гласувал за тях, ама да се правиш на отворко, и принципен, НЕ си такъв. Ти дето спря бюджета и не можеше да се разплаща Общината с фирмите, ти ли си дошъл да даваш акъл. Този Портних поне нещо прави, лошо, хубаво, но прави. Предния Киро-крадеца 12 г.само дупки пълнеше и взимаше комисионни от фирмите, и се напиваше като казак всеки ден. Никаква работа не беше свършил. Ти отворко що не провериш как се работи с ВИК-то, предния Вълканов можеше да стикова нещата но Русев не става, и всички го знаят. Пратих поне всяка година залага 30-40млн.за ремонти, до сега никой кмет след '89г не е заделял толкова пари за ремонти.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: