Благородна постъпка в центъра на Неделино

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
15:16 / 15.06.2016
1005
В центъра на Неделино, около 21.00 ч. вчера, две 18-годишни момчета от града случайно намират на улицата един портфейл, който съдържа сумата от 355 лева, както и личен документ за самоличност. След като попаднали на "находката", двамата приятели, вместо да ги приберат за себе си, единодушно решават да намерят собственика и да му върнат изгубената вещ. Веднага се обаждат на дежурния полицай в Участъка в Неделино, разказват за случката и предават портмонето, пълно със сума пари.

След незабавните оперативни и издирвателни действия на полицаите, открили мъжът, чиито портфейл е изгубен - 38-годишен софиянец, отседнал в хотел в Неделино. Извикали го в Полицейския участък и му върнали 355-те лева, заедно с личния документ, с което случката приключва с щастлив край!

За негов късмет, портмонето е попаднало в благородните ръце на двама млади и съвестни хора, проявили съобразителност и великодушие да го върнат на притежателя!

Достойната постъпка на двете момчета е пример, че въпреки младостта си, те са добре възпитани, с висок морал и ценности, които в тази ситуация се отнесли с човещина, все още съществуваща!


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Доброволци реновират пансиона за родители към детската онкохемато...
След потопа в Плевен: 400 болни и възрастни, голяма част от които...
"Медицински надзор" потвърди, че 104-годишната жена, изписана от ...
Борисов: Ние доказахме, че другите са аматьори, за мъка на технит...
Димитър Главчев и ръководената от него делегация се поклониха на ...
В Сливен: Близо 50 деца от детска градина в града са с хранително...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).