Близки на почернения баща: Кристина уби децата си, защото е шизофреничка, но родителите й криеха

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (11)
13:32 / 21.11.2020
1920
Напълно противоположни версии за причините, довели до жестокото детеубийство излагат близки на призналата си днес престъплението майка Кристина и на бащата Георги.

Според роднини на съпруга й, Кристина страдала от шизофрения - факт, който по думите им родителите й укривали. "Тежка шизофреничка, което е криено от майка й и баща й. Само шизофреник може да го направи това - разбирате ли, никой друг! Аз обвинявам най-много майка й и баща й, защото те са я крили. Тя беше затворена, не говореше, празен поглед, но майка и баща й никога не са предупредили", обясни пред Нова телевизия лелята на Георги - Васка Въсевска.

Според другата версия Кристина е била жертва на системно домашно насилие. Тя е водила дело срещу съпруга си Георги Трайков. "Жената няколко пъти се е разделяла с мъжа, след това са правили опити за събиране. Последният опит за събиране бил преди няколко дни, очевидно вчера, в късния следобед е станал поредния семеен скандал и това вероятно е отключило някакви тежки психически и социални проблеми", обясни Атанас Стоянов, кмет на Сандански.

Според местния сайт struma.bg в Сандански се говорело, че години наред Кристина е била жертва на жестоко домашно насилие. В града редовно била забелязвана със следи от тежък побой. Разследващите органи обаче на този етап не съобщават дали са получавали жалби за тормоз от Кристина.

Социалните в Сандански са били запознати с тежките проблеми на двойката. Преди два дни Георги и Кристина подписали доклад от проучване на социалните за средата в семейството във връзка с искане пред съда кой да се грижи за децата. Родителите им се обвинявали взаимно в насилие. Георги, който е обвиняван в непрекъснат тормоз и насилие, заплашил Кристина, че ще й вземе децата. За скандалите знаели и всички съседи, които снощи чули писъците на децата, сигнализирали на 112. А близките на Кристина признават: "В последния месец не беше добре, нещо ставаше в главата й, говореше несвързани неща, явно е отключила заболяване...", пише Struma com. Кристина ще бъде прегледана от експерти психиатри за установяване на състоянието й.

Напрежението в семейството всъщност назряло още преди месец. Тогава мъжът завел дело за попечителство, чието първо заседание е трябвало да се проведе днес. Тогава Кристина и децата напуснали дома му и отишли при нейните родители. През цялото време тя не позволявала на Георги да вижда децата.

От официалното съобщение на прокуратурата стана ясно, че жената е обвинена за причиняване на смърт по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Както вече писахме, при огледа на местопроизшествието са иззети множество веществени доказателства, сред които два ножа и сатър, които вероятно са използвани от Кристина при извършването на престъплението.

Виж коментарите (11)

Още по темата (26):
04.02.2022 Жената, която уби двете си деца, припадна в съда, бащата иска 700 000 лв.
20.05.2021 Съдът реши: Бащата на двете убити деца в Сандански е биел жена си
07.02.2021 Кристина все още не знае, че е убила децата си
03.02.2021 Вкарват в психиатрия Кристина, която закла децата си в Сандански
19.01.2021 Кристина за убийството на двете си деца: Съжалявам за всичко, което се
случи
15.01.2021 Майката, обвинена в убийството на децата си, осъди мъжа си за домашно
насилие
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).