Близнашки: Захариева е от средите на олигархията

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
08:51 / 17.12.2015
1626
Който и да сложиш на мястото на Христо Иванов, ще е по-добре. Лошото е, че Екатерина Захариева идва от същите среди, приятелския кръг на Росен Плевнелиев и олигарха Прокопиев, които се опитват да налагат волята си, каза бившият служебен премиер Георги Близнашки в ефира на ТВ7. 

"Имахме сблъсъци с г-жа Захариева, но аз бързо я вкарах в правия път. Лошо е, че тя не е компетентна за такава реформа, защото е един провинциален юрист. Бойко Борисов добре се справи със ситуацията, има явна агресия срещу него от тези среди. Надявам се Захариева да говори с гилдията, а не с тези съдийски съюзи. Най-лошото, което стана в съдебната система, е, че те я политизираха, това е немислимо", категоричен е Близнашки. 

"Тези хора са като зомбирани. В момента олигархията се опитва да овладее съдебната власт, за да не бъдат съдени. Всичко, което се случва, е абсурдно. Речта на Лозан Панов е абсурдна. Не може да плашиш народните представители, кой си ти, какво искат той да полага клетва пред Иво Прокопиев ли", запита се Близнашки. 

"Най-важното е, че тези хора трябва да знаят, че не могат да си правят каквото поискат. Онзи ден беше оправдана Масларова, нима "Протестна мрежа" ще каже нещо за това, не", категоричен е Близнашки.

"Спекулира се и се опитва да се налага напрежение в обществото. Гледам протестиращите съдии и хора, те са силно политизирани и мотивирани, тепърва предстоят истинските протести на хората, които едва свързват двата края", алармира Близнашки. 

"Кризата в съдебната власт се задълбочава с всеки ден. Питам се на кой Господ служат протестиращите съдии. Всеки си търси извинение за провалите. Христо Иванов сменяше мнението си всеки ден, той подаде оставка заради "Яневагейт". Радан Кънев е смешен, не може да изведе партията си в опозиция даже. Не трябва да се олигархията да овладее съдебната система", завърши професорът.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).