Близо 1000 талантливи деца се състезават за годишните награди на Фондация "Енчо Керязов"

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
15:00 / 22.08.2023
684
Близо 1000 са подадените кандидатури на талантливи деца на България за годишните награди на Фондация "Енчо Керязов" в категориите "Изкуство", "Образование" и "Спорт". Това съобщи в предаването "Цветовете на Пловдив" на Радио "Фокус" световноизвестният цирков артист Енчо Порязов. "5-членна комисия, различна за трите категории, ще има нелеката задача първо да селектира по 10 деца и младежи", каза Порязов.

"Очакваме и Божидар Саръбоюков, който е постигнал невероятни резултати през последната седмица. Божидар ще бъде на световно първенство и веднага след световното каца на 26-ти у нас и ще бъде на церемонията, защото Божидар е номиниран в топ 3 в категория “Спорт"", добави Енчо Порязов.

Божидар Саръбоюков спечели два медала на европейското първенство по лека атлетика до 20 години в Йерусалим, Израел.

Сред като бъдат избрани десетките в трите категории, ще бъдат излъчени по трима финалисти в трите категории, които зрителите ще могат да видят на живо като топ финалисти за 12-тото издание "Нощ на звездите" на фондацията. Очаква се на шоуто да бъде съобщен и победителя в трите категории.

Звездният спектакъл и тази година ще освети небето над Пловдив на 26 август, тази събота. Едни от най-добрите световни артисти, обединени от каузата да подкрепят талантливите деца на България, ще се качат на сцената на Античния театър.

"Очакваме годишните награди на Фондация “Енчо Керязов". Награждаваме успели деца и младежи за предходната година. Право да кандидатстват имат деца от цяла България в тези три категории. Тази година даваме също и една награда, която се казва “Смело сърце" за висок борбен и спортен дух. Присъстващите на "Нощ на звездите" ще видят едно наистина уникално шоу, което е с продължителност близо 2 часа", каза Порязов.

Шоуто е подкрепено от три министерства - Министерство на образоването, Министерство на културата и Министерство на младежта и спорта и преминава под патронажа на пловдивския кмет Здравко Димитров.

Присъствие е потвърдил и президентът Румен Радев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Доброволци реновират пансиона за родители към детската онкохемато...
След потопа в Плевен: 400 болни и възрастни, голяма част от които...
"Медицински надзор" потвърди, че 104-годишната жена, изписана от ...
Борисов: Ние доказахме, че другите са аматьори, за мъка на технит...
Димитър Главчев и ръководената от него делегация се поклониха на ...
В Сливен: Близо 50 деца от детска градина в града са с хранително...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).