Близо 60 000 седмокласници се явяват на външно оценяване по математика

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:36 / 17.06.2020
1159
Днес се провежда втората малка матура - седмокласниците ще бъдат препитани по математика. Изпитът започна в 9 часа и ще продължи 150 минути. Децата ще решават 23 задачи. 

Заради пандемията всеки ученик трябва да носи маска, а на входа ще се мери температурата му. Във всяка класна стая ще изпитват не повече от 10 деца. Те ще седят на метър и половина разстояние и могат да си свалят маските, докато решават задачите.

В училищата вече натрупаха опит как да провеждат изпити в условията на пандемия при затегнати мерки срещу разпространение на заразата.

 "Седмокласниците успяха да се мобилизират, въпреки че наблюденията ни от НВО в понеделник оставиха впечатление, че отсъствието от училище сякаш им отне усещането за реална класна стая. Децата бяха по-притеснени и травмирани, за разлика от отминали години", смята директорката на столичното 105-то Средно училище "Атанас Далчев". Тя е на мнение, че те вече са привикнали и на днешния изпит се чувстват по-спокойни.

 рещу разпространението на коронавируса в училището, ръководството е предприело всички необходими мерки. Учениците ще влизат в сградата през два различни входа и с маски. На всеки вход и във всяка класна стая има дезинфектанти. Броят на учениците в класната стая също е намален.

"Част от материала е премахнат, тъй като учениците бяха не в реална, а във виртуална среда. Матурата ще премине както досега, няма промяна във формата. НВО се състои в два модула. Първият е 60 минути. В него има 20 задачи, които децата попълват във фиш за отговори. Вторият е 90-минутен, при който децата работят върху задачи", обясни директорката.

В понеделник се проведе външното оценяване по БЕЛ. Резултатите от двете малки матури ще излязат до края на юни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).