Близо 60 души загубиха живота си във войната по пътищата през септември

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:50 / 02.10.2020
933
Отчетохме спад на произшествията с ранени и загинали участници в движението през септември. Въпреки това 59 души са загубили живота си в рамките на месеца. Висок е броят на инцидентите с пешеходци, велосипедисти, мотористите – 9 пешеходци са загинали и 2 велосипедисти, обобщи черната статистика инспектор Лъчезар Близнаков от Националния координационен център за безопасност на движението по пътищата.

Инспекторът съобщи, че в страната вече тече специализирана полицейска операция за спазване на правилата както от пешеходци и велосипедисти, така и от водачи, които не дават предимство.

Пътна полиция отчита, че в интервала между 16 и 19 часа възникват най-много пътнотранспортни произшествия – това е около два пъти повече, отколкото в сутрешните часове.

Инспектор Близнаков призова водачите на леки автомобили да се стремят да променят начина си на каране, а пешеходците да използват видими елементи по дрехите си, което да ги отличава в тъмните часове.

С оглед предстоящия уикенд отново ще бъдат извадени всички технически средства за отчитане на скорост на пътя, каза още той на брифинг пред журналисти близо до НСА в Студентски град.

Гражданите, които използват тротинетки следва да се запознаят с нормативната уредба и да се движат така, както е оказано в закона, заяви още Близнаков и припомни, че тротинетките нямат право да се движат по пътища, където е разрешено движение с над 50 км в час. Санкции се налагат и на придвижващите се с такъв вид транспорт, допълва БГНЕС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Meteo Balkans: Идват нови валежи. Има риск от наводнения, това мо...
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Рибарите по морето са много притеснени
Д-р Аспарух Илиев от Берн: Спрете с целуването на бебето и струпв...
Студентски стол в голям наш град стана хит: Предлага салата за 1,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).