Близо сме: Няма да се чака повече от 40 минути при пътуване към Гърция!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:57 / 30.03.2024
4587
Обратното броене вече започна и точно в полунощ страната ни официално ще стане част от Шенгенското пространство по въздух и вода. С колко време ще се намали чакането по опашки и възможно ли е в Австрия все пак български граждани да бъдат спирани по летищата. За колко време ще се минава границата между България и Гърция това лято? Отговорите пред NOVA дава шефът на "Гранична полиция" - главен комисар Антон Златанов.

"Най-важното е, че сме готови на всички летища, на всички морски гари, да работим по новите правила от полунощ", заяви Златанов. По думите му процесът ще бъде много по-бърз, когато се прибираме от държава от Шенгенското пространство. 

Според Златанов служителите на "Гранична полиция" ще продължат с проверките на случаен принцип на лица, които имат съмнително поведение. Той коментира и как ще пътуват родителите с деца при новите правила:

"Ако единият родител не желае детето му да пътува, има своите права да го заяви. Първо той може да откаже да се издаде документ за пътуване на детето - паспорт. Ако вече му е издаден такъв, единият родител има право да подаде молба в съда по местоживеене и той автоматично издава забрана за пътуване на това дете. Ако другият родител се опита да го изведе извън страната, това вече ще бъде престъпление", заяви Златанов.

Той увери, че продължават усилията за приемането ни в Шенген и за сухопътните ни граници. Златанов каза, че е подобрена работата по българо-гръцката граница. Той каза, че са си дали лимит да не се чака повече от 40 минути при пътуването ни към Гърция.

Златанов каза, че има 6500 опити за преминаване на границата с Турция от нелегални мигранти, което е спад от 3 пъти спрямо първите 3 месеца на миналата година.

Виж коментарите (0)

Още по темата (530):
09.05.2024 Румен Радев: Отварянето на България към Шенген по въздух и море, колкото беше положително, толкова има и отрицателни аспекти
08.05.2024 Вече има 6 случая на изведени деца от страната без съгласието на другия
родител
19.04.2024 Еврокомисарят по вътрешни работи Илва Йохансон посети ГКПП "Аерогара София"
18.04.2024 Еврокомисар Йохансон: Напълно готови сте за Шенген, няма риск България и Румъния да бъдат залети от нелегални мигранти
18.04.2024 Марк Рюте: Неприемливо е България да не е член на Шенген и по суша
18.04.2024 Николай Рашков: Ако полетът ви бъде отменен - ще получите храна и вода, но много шофьори по границите имат ужасни битови условия и никой не се интересува!
Още новини от Национални новини:
АМ "Хемус" е поскъпнала с над 38.4 млн. лева
МВР оправи проблема с шофьорските книжки
Министърът на енергетиката разговарял с АЕЦ "Козлодуй" относно це...
Йотова: Потоците от мигранти няма да приключат, а ще се засилят п...
Окончателно: Ректори, студенти и синдикати излизат на протест
Калин Стоянов: Миграционният натиск към България продължава да на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).