Боби Хлебаря, пребил до смърт собствената си сестра, иска оправдателна присъда!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:02 / 22.07.2020
1768
Тричленен състав на Бургаския апелативен съд обяви за решаване делото за смъртта на 49-годишната Десислава от Созопол. То е образувано по жалба на Борислав Стоянов – Хлебаря срещу присъда на Окръжен съд – Бургас, с която е признат за виновен в причиняване по непредпазливост на смъртта на сестра си вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда, чрез удари с ръце в коремната област. Престъплението е извършено в  Созопол, за времето от 09.00ч. до 10.00ч. на 17.06.2018 година.

Първоинстанционният съд е наложил на Борислав наказание в размер на три години лишаване от свобода, като го е отложил за изпитателен срок от четири години. Съдът е постановил и пробационна мярка "Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от една година и шест месеца.

В жалбата на подсъдимия пред Апелативен съд – Бургас се иска алтернативно или делото да се върне за доразследване в досъдебна фаза или съдът да се произнесе с акт, по силата на който той да бъде оправдан.

В съдебното заседание представителят на Апелативна прокуратура посочи, че счита жалбата за неоснователна и намира присъдата на окръжните съдии за законосъобразна, правилна и обоснована. Държавният обвинител пледира за потвърждаване на първоинстанционния съдебен акт.

Защитата заяви, че поддържа въззивната жалба и изрази несъгласие с присъдата и мотивите към нея. Адвокатът се обоснова с липсата на свидетели на тежката телесна повреда и пледира, че обвинението не е доказано и почива само на предположения, поради което подсъдимият следва да бъде оправдан.

В защитната си позиция пред въззивния състав Боби Хлебаря отрече да е удрял сестра си и помоли да бъде оправдан.

След тайно съвещание съдът счете делото за изяснено и обяви на страните, че ще се произнесе в предвидения от закона срок.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
06.01.2022 Ето каква присъда получи Боби Хлебаря, пребил до смърт собствената си
сестра
19.10.2018 Хлебаря: Не съм убил сестра си, истината ще ви изненада!
Още новини от Национални новини:
Удрят по джоба на шофьорите с драстично увеличение на годишните т...
Поредна фишинг измама: Хакерите са все по-изобретателни, как да с...
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Проф. Костадин Ангелов към ПП: Питайте си вашите хора, защо подпи...
БАБХ: Най-честото нарушение в магазините преди Великден е неясен ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).