Бойко Борисов: Ако президентът даде мандата на ДБ, все още има шанс за правителство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:21 / 14.01.2023
1158
"Винаги съм бил обективен човек. Не мога да не отчета, че последния месец се действа правилно. Вежди Рашидов се срещна с Ердоган, президентът Радев също и темата за миграцията бе поставена. Не мога и да не кажа, че Бойко Рашков бе излъчен от Радев и тази вина трябва да се поеме", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с кмета на Ямбол -  Валентин Ревански, с когото коментираха миграционния натиск по границата. 

"В случая съм оптимист. Преди две години имахме 0 миграционен натиск. Дължеше се на професионализма на българските граничари, личната ангажираност на президента Ердоган и на Урсула фон дер Лайен. Трябва да се справим с този проблем", посочи Борисов.

По време на срещата  депутатът от ГЕРБ и бивш министър на енергетиката Делян Добрев съобщи, че: "Тази седмица парламентът прие 5 закона и две решения. От тези 7 законодателни акта, 5 са внесени от ГЕРБ. Тези решения са много важни. Ние задължихме МС да измени Плана за възстановяване и устойчивост и да гарантира бъдещето на ТЕЦ-овете в този район".

"Законопроект за горивата. Преди 3-4 месеца горивата по бензиностанциите бяха 3,50 лв., сега са 2,50 лв. Приехме закон за изземване на свръхпечалбите на "Лукойл", с което ние ще вземем 70% от разликата, която им дава дерогацията. 70% от тази разлика ще влизат в държавен фонд и ще бъдат връщани на хората. Това са 2 млрд., разделено на 2 млн. шофьора. Всеки шофьор ще получи ваучер от 1000 лв.", допълни още Добрев.

"От както "Промяната" я няма, бензинът падна с 90 ст. Отивате на бензиностанцията и го проверявате. Нито войната е свършила, нито отношенията в света са се подобрили. Обещахме. Не е лев, но са 90 ст.", каза Борисов.

Виж коментарите (1)

Още по темата (868):
06.06.2023 Кирил Петков: Връщаме силата на парламентарната република
06.06.2023 Мария Габриел: Доказахме, че с диалог и разум можем да постигнем резултати
06.06.2023 Напрежение пред сградата на парламента
05.06.2023 Проф. Ивайло Дичев за правителството: Намери се компромис, който позволява страната да тръгне напред
01.06.2023 Десислава Атанасова след боя в НС: Това управление на държава ли е?
30.05.2023 Георги Киряков: Последните събития ще мобилизират електората за радикална промяна
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).