Бойко Борисов: България трябва да бъде сред страните на първа скорост в Европа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
15:08 / 10.03.2017
1472
"България трябва да бъде сред страните на първа скорост в Европа, затова ние залагаме реално изпълними политики в програмата си за управление. Предизборните обещания на опонентите ни ще доведат до "България на задна скорост". Аз и моят екип доказахме, че можем да преведем държавата през икономическа криза. Винаги съм защитавал интересите на България в ЕС", това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на кръгла маса по екология и земеделие, която се проведе в Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg.

Бойко Борисов заяви, че доходите и пенсиите ще се вдигат, заедно с ръста на икономиката в страната и добави, че "всичко друго означава фалирала държава". Според него драстично увеличение в пенсиите на хората, ще доведе до срив в пенсионната система.

Борисов обясни, че програмата за управление на партията предвижда редица мерки, с които държавата да подпомага възрастните хора. Едно от тях е създаването на професия "Баба" с 460 лева месечно заплащане. 

"За две години сме дали 260 милиона добавки за Коледа и за Великден на пенсионерите. Това, което мога да обещая в бъдещо управление на ГЕРБ е, че ще даваме не по 50, а по 100 лева и то на всички над 2 милиона български пенсионери. Мога да го обещая, защото мога да гарантирам, че парите ще бъдат набавени в бюджета", коментира Борисов.

Борисов бе категоричен, че вторият милиард за Националната програма за енергийна ефективност също трябва да бъде разплатен, защото средствата са осигурени. 

"Правим го, защото сме отговорни към децата и бъдещето. След 10-15 години 50-годишните срокове на годност на тези блокове свършват", каза той.

Борисов не пропусна важната за региона тема за проекта "Бургас-Александруполис". По думите му от БСП никога не са смятали да го реализират. 

"БСП са царе на саботажа и манипулацията. Защо не построиха АЕЦ "Белене" - цялата власт беше в тях. Борисов бе категоричен, че страната ни ще постигне пълна енергийна диверсификация, чрез находищата, които имаме и благодарение на европейския газов хъб "Балкан", който ЕК подкрепя финансово.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).