Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бойко Борисов: Надявам се на затвор за Семерджиев
Автор: Екип Varna24.bg 12:47 / 16.02.2013Коментари (5)1882
© Bulfoto
Ангел Семерджиев
Министър-председателят Бойко Борисов атакува oстро вече бившия председател на ДКЕВР Ангел Семерджиев. Той предупреди, че уволнението му е само първата крачка, а следващата минава в правомощията на Темида.

"Семерджиев ще има среща с прокуратурата и много неща ще излязат за него още. Ще носи тежка отговорност, защо не и затвор. Той е най-голямата ми кадрова грешка заедно с Трайчо Трайков. Той ми го посочи и аз го назначих, защото такъв беше законът тогава. Аз веднъж ги проверявах ЕРП-тата и глобих. Обещаха да спазват правилата. Това трябваше да следи Семерджиев. Той обаче не си свърши работата и аз го смених", отсече Борисов в предаването "България говори" по NOVA.

Той обяви, че вече е огорчен и от наследницата на Семерджиев - Юлиана Иванова, след като новата шефка на ДКЕВР призна, че нейна фирма е извършвала незаконна онлайн търговия с цигари.

"ДКЕВР трябва да се ползва на 100% с доверието на хората. То е ясно, че Юлиана Иванова е скрила от мен. А аз я питах дали има нещо, което да я смущава. Това, което ми е неприятно, е, че тя не го е споделила с мен. Ако го знаех, никога нямаше да я назнача. Така или иначе обаче двете най-големи партии приеха да се избере цялата комисия на ДКЕВР с 2/3 от гласовете на парламента заедно с нейния председател. Така ще можем да избегнем този конфуз, който се получава", коментира Борисов.

Министър-председателят посочи Менда Стоянова като политик, когото би избрал за премиер, ако самият той не да изпълнява сегашните си функции. Провокиран от въпрос на водещия, Борисов отговори без да се замисля.

"Премиерът трябва да има по-обща визия за дейността на всички министерства. А тя има такава. За шеф на предизборния щаб на ГЕРБ за изборите, естествено винаги бих посочил вицепремиера Цветан Цветанов. Той е моторът и душата на партията, той е пълният отличник", отсече премиерът.

Бойко Борисов похвали и Лили Павлова. Той бе категоричен, че ако трябва да даде златен медал на един от министрите си, това е именно тя.

"Лили Павлова се справя най-добре. На този етап бих дал на нея златния медал. И в момента е на магистрала "Струма" да проверява изграждането", каза Борисов.

Не толкова доволен министър-председателят бе от скандалите около Мирослав Найденов и парите, които земеделското министерство даде за инсталиране на интернет програми.

"Ако е дал пари неправомерно, ще си отиде, както си отидоха другите", отсече Борисов.

Премиерът обърна внимание и на протестите от последната седмица.

"Знаете ли защо е всичко това? Хората протестират, защото аз ги чувам. Приемам ги и решавам проблеми. Затова има и протести. Имаше и по времето на Станишев за пенсиите. Тогава като кмет съм разписвал разрешение за протести всеки четвъртък", сподели премиерът.

Борисов не подмина и темата "Буда".

"Това е гнусен компромат, който дори не бе подготвен както трябва. Показаха един документ, който може да бъде изготвен за всеки. Какво лошо има обаче ако си сътрудничил на службите в името на държавата? Изобщо не ме интересува какво още ще изкарат за мен. Когато бях охранител Царя ми беше бизнес. Охранявах най-силните хора по онова време. Бях и най-добрия полицай", заяви Борисов.

По думите на премиера основния му опонент и лидер на БСП Сергей Станишев е израснал много.

"Той дори смачка създателя си Георги Първанов. Нас ни тъпче умело със своите медии. Видяхте колко дни се говореше само за "Буда", а за това че ни бяха отпуснати за пръв път повече пари от Европейския съюз - нито дума", изтъкна министър-председателят.

Премиерът коментира и посещението си в Македония.

"Ще се срещна с колегата Никола Груевски. Няма нищо тайно във визитата в Македония. Преди няколко дни споменах за телефонния разговор с премиера на Македония. Казах му, че не е хубаво така, с другите премиери в Европа имам по десетина срещи, те идват в България, ние ходим там, комуникацията е прекрасна. Основният принцип в Европа е, че нищо не е договорено, докато всичко не е договорено. Казах му на колегата - ела, дай да поговорим малко. Не ни отива - на двете държави да бъдем в такива отношения, ние трябва да бъдем в най-най-добри отношения и трябва да покажем това и на хората, каза Борисов.

Груевски пък му отговорил - "да, но как, кога, медиите какво ще кажат".

"Казах му кажи само кога, покани ме, идвам при теб, ще седнем, ще поговорим, трябва да дадем знаци на хората. Няма нищо тайно. Казал съм му просто - ще дойда да се видим, да вечеряме, да поговорим, заедно с външния министър, без почести, без помпозности. Да седнем като приятели, като хора, да обсъдим това, което комисиите правят. Мисля, че това е добър жест, не е лош. Ние трябва да сме в най-добрите отношения", каза Бойко Борисов.

Премиерът завърши интервюто си за "България говори" с любопитен спомен за времето на S-класите.

"Когато всички караха мерцедеси, а аз имах пари, си купих "Лада" - чисто нова с найлончетата", сподели премиерът.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Бойко неможе да разбере че вече никой не му вярва на оправданията, как може да постави непроверен човек и то на толкова горещ стол? Що за простотия? И то човек който не спазва правилата в еднадържава? Изумен съм от простотията и наглоста на човек който вече четири години не се е научил как да управлява!
+1
 
 
Къде бЛяхте г-н Борисов, когато при вас бе депозирано копие от поредната жалба срещу ЕВН, провокирана от наглите и безочливи отговори на Гочо Чемширов и компания по повод на първата жалба срещу тях? Г-н Борисов, има една категория псевдохора, които се бият в гърдите, когато са налице успехи, постигнати от други, и гледат как да си измият с някого другиго ръцете, когато направят някакъв гаф. Такива човекоподобни не са особено лицеприятни за честните и почтени хора. Кога г-н Борисов, ще започнете да поемате отговорност за собствените си гафове и ще престанете да си миете ръцете с други?
+1
 
 
А на стола на Семерджиев седна нелегална продавачка на цигари. Инсталираха я там. Тя не знаела какво е правила, било грешка. Но сега вече знае какво ще получи, няма грешка.
+4
 
 
Уважаеми господин Борисов! Ако случайно или не /случайно/ спечелите нов мандат, моля приемете няколко скромни съвета от мен. 1. Намалете изявите си в електронните медии! Направете разлика между политическо говорене и бръщолевене! Политикът говори дълго и убедително, не казва нищо разбираемо за редовата публика, но дава ясни сигнали на тези, които разбират. Вие не се научихте на политическо говорене. Вашето е от това- второто. 2. Престанете да си миете ръцете с този и онзи. След 10. ноември на политическия пазар в България се появи сапун "Тодор Живков", всички си миеха ръцете с него. Разликата при Вас е разнообразието от сапуни- "Стефан Константинов" , Ана- Мария", "Трайчо Трайков", "Атанас Семерджиев"... 3. Научете се на уважение към подчинените си. Изказванията Ви към собствените Ви министри са меко казано неуважителни. Всъщност, бихте ли се замислили? Ако в един футболен отбор /например "Бистришките тигри"/ на мястото на един калпав футболист идва друг, също толкова калпав, кого трябва да сменим? Вероятно мениджъра? 4. Никой не е Господ. Дори Вие. Особено Вие! "Аз се скарах." "Аз ги глобих". След като по някаква случайност сте на пост Министър- председател на Република България дръжте се като такъв. Репликите горе са по- подходящи за кондуктор във влак. Е, има и още, но да не Ви досаждам. Днес е събота, почивен ден за всички.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: