Бойко Борисов: По-добре президентите да си говорят, отколкото армиите им да се блъскат

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:26 / 24.11.2017
1917
Диалогът е единственото решение за стабилност в бившето съветско пространство, където през годините е натрупано много напрежение. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който участва в срещата на Източното партньорство в Брюксел, предаде bTV.

Форумът е част от европейската политика за съседство и засяга Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Република Молдова и Украйна. Създадено през 2009 г., партньорството цели сближаване между ЕС и шестте страни от Източна Европа и Кавказкия регион. Всички те са бивши членки на съветския блок.

"Всичко става в диалог, по един европейски начин. Много по-добре е президентите на Армения и Азербайджан да си говорят и да седят заедно, да водят един добър диалог, отколкото армиите им да се блъскат в Нагорни Карабах", посочи министър-председателят.

Сред темите, които се обсъждат, са ученията в Беларус, изграждането на АЕЦ и др. "Когато бях против флотилията (в Черно море - б.р.), то е защото това е място, откъдето могат да минават газопроводи, може да има пристанища, да има бизнес, връзката и с Дунав - Дунавската стратегия, огромни възможности", каза още Борисов.

По думите му подобен формат на среща трябва да се проведе и със Западните Балкани.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).