Бойко Борисов: Положихме усилия да дойдат пари в България - дойдоха

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
11:08 / 07.12.2016
1070
Излязохме виновни, че сме издействали 200 млн. и вече са ни по сметките. Чакаме и другите. Това каза в началото на правителственото заседание премиерът в оставка Бойко Борисов във връзка с вчерашната пресконференция на БСП за отпуснатите от ЕК пари за справяне с мигрантската криза в България, предаде "Фокус".

"Това можахме само да разберем вчера от тази пресконференция. Положихме усилия да дойдат пари в България - дойдоха. Който може повече, всеки ден настояваме да дойде да докара повече", подчерта Борисов.

ГЕРБ и БСП си отправиха взаимни обвинения за отпуснатите от ЕК 160 млн. евро за справяне с мигрантите в България. В рамките на вчерашния ден и двете партии дадоха пресконференции в централите си, като в тази на ГЕРБ разяснения по темата дадоха лично вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, както и заместникът й Филип Гунев и депутатът и зам.-председател на Комисията по отбрана Валентин Радев.

Първи с обвиненията започнаха от БСП, където лидерът на партията Корнелия Нинова заяви, че искат свикване на специално заседание на Народното събрание по темата бежанци, за да бъдат изслушани министрите, службите и министър-председателят Бойко Борисов. Нинова поиска политическите сили да се обединят около няколко неща, сред които изграждане на оградата по границата, темата за армията на границата и справянето с нелегалната миграция. Тя призова нелегалната миграция да бъде спряна по всички възможни начини, като всеки, който не бяга от война и не е бежанец, да не преминава границата в България. Лидерът на БСП поиска и отмяна на постановлението за трайно заселване и настъпателна позиция за ревизия на дъблинското решение.

Отговорът на ГЕРБ не закъсня и самата Румяна Бъчварова обяви, че от онзи ден Корнелия Нинова и Илияна Йотова са направили България за смях в Брюксел. Според нея Йотова е питала само за една част от тези пари и е получила отговор за тези 108 млн. лв. - така, както е попитала. По думите й Йотова и Нинова очевидно не могат да четат официалната документация. Румяна Бъчварова подчерта, че твърденията им са нелепи лъжи и показват изключителна некомпетентност в детайлите на държавното управление. Тя увери, че на 16 септември има писмо от комисаря Аврамопулос лично до нея, в което се потвърждава, че е получил 5-те апликационни форми за спешна помощ, които ще бъдат предоставени от Фонд "Вътрешна сигурност" на обща сума 160 млн. евро.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).