Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бойко Борисов: Управляващите намалиха цената на тока, за да си купят предстоящите избори
Автор: Екип Varna24.bg 15:30 / 27.03.2014Коментари (1)1187
©
"Проблемът с ЕРП-тата започва още с тяхната приватизация, с подписаните договори, така че мажоритарният дял да не върши никаква работа, държавата остава в ЕРП-тата с такива проценти, с които има само задължения и нито едно право в този договор". Това коментира днес при посещението си в Благоевград председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

"С такива договори ЕРП-тата, отивайки в съда, ще ни осъдят. Те са дадени на прокурор, защото прокуратурата ще има възможност да се запознае с договора. Считам, че в енергетиката последните 20 години са пагубни, тя е срината. В същото време с популисткото държане на цените и на два пъти опита им да ги намалят, фалира Националната енергийна компания. Затова е създаден и независимият орган ДКЕВР, който трябва да се произнесе, а не партиите", коментира още Борисов.

По думите му, за да си купи предстоящите избори, сегашното управление намали цената на тока, но според председателя на ГЕРБ цената ще бъде вдигната от 1 юли.

"Аз съм убеден, че управляващите панически ще бягат от зимата през месеците октомври и ноември. Вместо всички политически партии да излязат на един честен разговор с хората и да се каже, че тези 20 години минали в подобни сделки в енергетиката няма как сега да се промени, трябва да се плаща. От тук насетне не виждам друг изход освен постепенно вдигане цената на тока", обясни Борисов.

"ГЕРБ е партията победила и на евроизборите и на парламентарните избори, ако се върнем в изминалите 20 години тази партия, която победи на изборите оглавява ЦИК", коментира Бойко Борисов.

"Не стига, че Станишев си присвои позицията на председател, а в същото време иска да има толкова членове, колкото имаме и ние в избирателната комисия. Това е нахалство и Мая Манолова му написа закон, с който да направи това, само че този закон може да важи само, ако има четири партии в парламента. Освен това, в желанието си да игнорират отвсякъде ГЕРБ, защото ГЕРБ в момента има само шест от 19 членове, и като знаете тройната коалиция в парламента БСП, ДПС и Атака, те си разпределиха ръководството съответно председател от БСП, зам.-председател от Атака и секретар от ДПС. Протоколите от изборите се подписват от двама души, от председателя и секретаря, тоест от БСП и ДПС. И понеже ДПС се стреми да изглежда добре в Европа, г-н Местан иска да има облика на европейски политик, съзнава, че ако влезе в тази комбинация от Станишев и Манолова, утре и той ще носи отговорност пред Брюксел, защото вече цяла Европа знае, че в България искат да се купят избори и затова той, за да има очи пред Европа каза "Нека да гласуваме един зам.-председател от ГЕРБ", посочи Борисов.

"Ще приема, че има проблем в управляващата тройна коалиция, ако ДПС или Атака оттеглят подкрепата си към правителството, те в момента не го правят и ако на пръв поглед изглежда, че това е в услуга на ГЕРБ или на ДПС, не, това е в услуга на ДПС. Господин Местан иска да си запази лицето пред Брюксел, той самият вижда, че това "законче", което Мая написа е недоносче, неправилно и необмислено", каза още Борисов. Борисов категорично отрече каквато и да е договорка между ГЕРБ и ДПС. По думите му, това са само интерпретации на политолози.

"Политиката на сегашното управление е опасна, до няколко години няма да има пари в пенсионните фондове. Това, което правят в момента управляващите е да си откупуват време за изборите и да лъжат хората. От сега мога да опиша опорните точки, които БСП ще говорят само след няколко месеца. Видяхте ли дадохме за майките, дадохме великденски надбавки, дадохме за Коледа, а това, че са взели от децата и са ги задължили след това да се плащат с лихвите тези пари, това няма да се казва", посочи Борисов.

Председателят на ГЕРБ отбеляза, че социална политика с плосък данък не се прави, "плоският данък е за държава, такава каквато бе при управлението на ГЕРБ, когато ние работихме с ниския данък, за да привлечем максимален брой инвеститори, а сегашните управляващи няма да кажат, че лъжеха за плоския данък, че ще го махнат, сега се гушат и лъжат хората", посочи Борисов.

Той допълни, че по време на кабинета на ГЕРБ на територията на страната са привлечени много чуждестранни инвеститори. "При тази политическа обстановка на криза, недоверието, което има към правителството в момента, инвеститорите бягат, самият Орешарски каза че има "отлив", а който е учил география знае, че първо има "прилив" - при мен и нормално при него има "отлив", коментира Борисов. По думите му, това е и една от причините плоският данък да не може да устои на огромните плащания в социалната сфера и затова социалистите навсякъде минават на прогресивен данък във всички държави.

"Това е разликата между нас и сегашното управление, парите на държавата тогава отиваха в спортни съоръжения, в автомагистрала "Струма", зали, площадки", посочи председателят на ГЕРБ, който присъства днес на официалното откриване на многофункционалната спортна зала на Трето основно училище "Димитър Талев"в Благоевград.




Още по темата: общо новини по темата: 230
15.07.2014 »
24.06.2014 »
05.06.2014 »
04.06.2014 »
04.06.2014 »
02.06.2014 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.03.2014 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: