Бойко Борисов към моряците в Испания: Всеки да признава каквото знае

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:41 / 22.08.2012
1514
"Всеки да признава, да казва и да посочва - кой, как, каквото знае", призова премиерът Бойко Борисов пред роднини на арестуваните в Испания моряци.

Министър-председателят не успя да скрие разочарованието си: "Колкото и да съм им ядосан... то става вече колко пъти - 20 тона, 40 тона, 3 тона...". Въпреки това допълни, че държавата ще се опита да даде максимума за решаването на случая. По този повод вътрешният министър Цветан Цветанов заминава в четвъртък "там за тази работа".

Веднага след ареста на българите миналата седмица Борисов коментира, че съжалява за случилото се, но въпреки знанието си държавата е била безсилна да отправи предупреждение: "Знаеше се, че ще работят с български кораб, много неща се знаеха, но нямаше как да им кажем на моряците: "Бягайте от кораба, защото ще го хванат".

В отворено писмо до премиера близките на арестуваните българи преди два дни заявиха, че разчитат тези думи на Борисов като признак за невинността им. Днес те отново казаха, че роднините им не са виновни: "Защото те са професионалисти, но за наркотрафиканти не стават".

Тази реплика беше пресечена от министър-председателя, който заяви: "Нищо не е пречело, като видят това, има начини да сигнализират".

Веднага след срещата семействата останаха лаконични в коментарите си. Споделиха, че са получили уверението на премиера, че държавата е съпричастна с тях и им съчувства. Другата част от мнението си запазиха за след връщането на Цветанов от Испания.

Българите бяха задържани преди седмица край бреговете на Испания на кораб с три тона кокаин. Във вторник външно министерство съобщи, че те са в добро здравословно състояние, назначени са им служебни адвокати и могат да се обадят на семействата си.

Източник: bTV


Виж коментарите (0)

Още по темата (53):
23.11.2017 Вече са известни присъдите срещу екипажа на кораба "Св. Николай"
07.12.2016 Кой и как защитава правата на българските моряци
06.12.2016 Нечувана глоба от над 1 млрд. евро за моряците от "Свети Николай"
04.08.2016 Капитанът на кораба "Свети Николай": Знаех за дрогата, бях принуден
03.08.2016 Испания осъди на затвор българските моряци от кораба "Св. Николай“
16.03.2016 Започна процесът срещу българските моряци от кокаиновия кораб "Свети
Николай"
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).