Бойко Борисов реагира на гаврата на македонците с българския химн

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:08 / 27.09.2022
966
Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов написа силен пост във Фейсбук, свързан с футболната среща от Лигата на нациите между Северна Македония и България, която се игра в Скопие. Българите спечелиха с 1:0, но преди началото на срещата изпълнението на химна на родината ни бе заглушено от освирквания на привържениците на домакините. 

Абсолютно същото се случи и с имената на всички родни национали по време на представянето им от диктора на стадион "Тоше Проески". Последваха грозни скандирания от рода на: "бугари татари" и "цигани" по адрес на българите, дошли на стадиона.

"Респект към момчетата от националния отбор по футбол на България! Така се отстоява достойнството на нацията ни! Като българин и футболен фен осъждам категорично поругаването на българския химн в началото на мача България - РСМ. За съжаление, с подобни действия съседите ни от Република Северна Македония не показват, че разбират европейските ценности. Напред, българи-юнаци", написа Бойко Борисов по този повод.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).