Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бойко Борисов с извънредно изявление: При президента ни се предложи предизборен подарък за г-жа Нинова
Автор: Екип Varna24.bg 08:39 / 09.04.2019Коментари (4)1724
© Нова тв
Министър-председателят Бойко Борисов направи извънредно изявление в Министерския съвет. Премиерът с остра реакция на резултатите от провелия се вчера при президента Консултативен съвет по национална сигурност.

"Не очаквах такова поведение. Ние най-добронамерено отидохме да участваме в КСНС, защото тема "борба с корупцията" има във всяка държава, включително и у нас. Чух преразкази, които не съответстват на истината. Имаше много предложения, но това, което ни се предложи, беше предизборен подарък за г-жа Нинова. Не си спомням никой да е подкрепял това, което пишеше там. Аз обясних и се надявам, че всички са разбрали. Преразказът не ми харесва и затова искам и аз да кажа.", заяви премиерът, цитиран от Нова тв.

"С цялото си уважение отидохме всички. Още с влизането си г-жа Нинова, даде тон, че се крадели по 10 милиарда на година. Капиталовите разходи за тази година на държавата са 5 милиарда. Аз дори не бих си позволил да кажа, че те са крали по 10 милиарда в техните управления, защото това са фантасмагории. Сидеров и Марешки поискаха да говорим и за приватизацията, разбира се, това беше отхвърлено. Не мога да схвана как при всяка своя командировка Радев кани министри, те организират неща, а като се прибере тук, казват, че са корумпирани, коментира още Борисов. Нинова каза, че съм й предложил да отиде да пита в Румъния за г-жа Кьовеши. Най-колегиално й казах да провери, ние не сме гласували - взе се решение новият европарламент да се произнесе за европейския прокурор. Беше визирано, че това се прави по медийни публикации. Казах на президента, нека да отворим стенограмите и да се види", призова Борисов.

"Скандалът с "Апартаментгейт" е вече 15 дни от сутрин до вечер, сиреч ние имаме абсолютно свободни медии. Едни си отиват за изкоп, други гледали картинка. Заради "Апартаментгейт" попитах коя друга партия и кой друг премиер е правил това - колко наши министри си заминаха. Къде всъщност е заровено кучето - да има нов закон за КПКОНПИ и шефът да се назначава от президента. Сега горе-долу като чух какъв предизборен подарък искаха да си направят и като гледах как се споглеждат Иво Христов и Нинова ми стана всичко ясно - стана ми ясно кой е писал предложенията. Колегите от БСП в такива ситуации казват, че чакат да се произнесат институциите, ние - без да чакаме, приемаме оставки", заяви Борисов.

"В момента външният дълг ни е най-ниският 18,7%. Как успяхме да платим за двата реактора в Белене, откъде събрахме пари да платим на всички вложители в КТБ, откъде събрахме пари да се увеличат с по 10% всички заплати, да не говорим за МВР и за учителите. Това си говорихме на този съвет - добронамерено. Накрая всички решихме с общо становище да не излизаме, че това е извънреден съвет, включително г-жа Нинова", обясни премиерът.

В отговор на лидера на БСП Корнелия Нинова, която го попита през Facebook коя институция е решила България да гласува против Лаура Кьовеши за европейски прокурор, Борисов заяви: "Европейският съвет не се е занимавал, не съм гласувал, не сме гласували. От ръководството на Съвета беше взето решение новият европарламент да се произнесе по европейския прокурор след изборите".

"Корнелия Нинова да отиде да пита Румъния за Кьовеши. На няколко пъти пише във Facebook - "Борисов, страх ли ви е. Какво ви е? Най-добронамерено на КСНС, пред всички, и в стенограмата го пише казах, че в Румъния управлява социалистически правителство. Държавата ръководи сестринска партия на БСП. Моля ви, обадете се на колежката ви социалистически премиер на Румъния и питайте - какво и защо отнеха правото на Кьовеши. Не казвам нищо, не се бъркам и какво тя ми разказа, че се е случило в Румъния“, коментира още Борисов.

"Не мога да схвана как при всяка своя командировка президентът винаги кани министри. Те му организират бизнес форумите, участват там. Прекрасно минават. Поне за радост в чужбина не се излагаме, а като дойде тук казва, че министрите са корумпирани. Като са корумпирани- не ги взимайте“, каза още Бойко Борисов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
По тъп,кух и сервилен президент от потника е нямало.Лицемерен червен задник.Разбира се,че ще слуша ментора си дето го издигна.ББ наивен ли е,че си мисли че с диалог и кротко ще постига баланс в отношенията си с кауна.Абсурд.Подобен червеногъз фатмак не може да слуша себе си.Той е свикнал да изпълнява заповеди и лицемерно да търси консенсус,а после да търси разделение.Подобна мастия е нямало в последните 10 г.
-1
 
 
Тъпи копелета сте ти и твоя идол ББ, ама със сигурност ти си по- тъп и от тиквата.
0
 
 
Тикво стига си плакал вече не знам кой не ти е виновен.Сигурно президента ви раздаде апартаментите.Смешни сте.
-3
 
 
Шофьора на самолет е долно,тъпо копеле.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: