Бойко Борисов свиква извънредно заседание на правителството в понеделник

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:11 / 28.11.2014
815
Премиерът Бойко Борисов свика извънредно заседание на правителството в понеделник, на което ще бъде обсъден повдигнат от Корнелия Нинова по време на парламентарния контрол въпрос, а именно - за политиката на кабинета за превенция на наводненията и контрола върху местните власти по въпроса. Нинова разкри стряскащи данни за броя на язовирите у нас, които са с неизяснена собственост.

"212 държавни язовира имаме, 2183 общински, 26 частни язовира и 268 язовира с неизвестна собственост. 268 бомби цъкат на територията на страната", заяви Нинова от парламентарната трибуна. Тя изрази недоумение как ще се контролират язовирите, чиито собственици не са известни.

По отношение на контрола от проверени 655 броя язовири 77 са определени в предаварийно състояние, чиято по-нататъшна експлоатация е недопустима и трябва до края на 2014 г. да бъдат премахнати. Нинова каза още, че по отношение на административните санкции има само 6 случая на територията в страната на потърсена административна отговорност - 6 акта за премахване на язовири и те не са изпълнени.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
МОН обяви по-ранен край на учебната година за хиляди ученици!
Министърът на финансите с участие в редовното заседание на Съвета...
Край на рекламата на хазарт: Законът е обнародван в Държавен вест...
Конституционният съд даде старт на делото за проблемите на енерги...
БНБ с притеснителни данни за хората с много пари
Кандидат-депутатите мъже са два пъти повече от жените, бюлетините...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).