Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бойко Ноев: България се страхува да защити интересите си пред Русия
Автор: Екип Varna24.bg 11:08 / 03.12.2019Коментари (4)1071
©
Текстът в декларацията от срещата между Тръмп и Борисов изрично се казва, че САЩ подкрепят усилията на България за защита на суверенитета от вредни влияния, нещо повече, САЩ подкрепят дългосрочните усилия на България, разкриващи нарушения на закона от чужди сили. Ясно е, че се говори за Русия. Това заяви военният експерт Бойко Ноев по повод визитата на българския премиер в Белия дом.

По негови думи това не е откритие на американската страна, а е записано и в българската конституция.

Той посочи, че през последните десетилетия се наблюдават усилия от страна на Русия да възвърне влиянието си в нашия регион, които по негови думи са напълни легитимни. Всяка държава има право да защитава интересите си в рамките на възприетите норми и правила, заяви Ноев, допълвайки, че Русия се е активизирала както в Черна гора, така и в Македония, Сърбия и у нас.

Въпросът е не какво прави Русия, а какво правим ние за да защитим интересите си, подчерта експертът пред bTV.

Той направи паралел със ситуацията в Сърбия. "Сърбите не се поколебаха да разкрият, че руски разузнавач е купувал техни граждани и президентът Вучич открито се обърна към Русия с въпроса "Защо?". Утре отива в Москва. Той задава въпроса гордо и без да се притеснява", посочи Ноев, запитвайки риторично какво правим ние.

България се е свила, не е задала своето "защо", тъй като тя не полага усилия, за да разследва откритите подривни действия на руските специални служби у нас, категоричен е той, давайки пример с шпионския скандал около Николай Малинов.

"Юмрукът на властта излиза и казва: Ние заловихме руски шпионин в България. Премиерът казва: такова нещо няма, аз разбрах от медии. Това прави впечатление не само у нас, но и навън", коментира Ноев. По негови думи това е необяснимо.

След това Путин награди Малинов и дори размаха пръст и каза на България "внимавайте, като го разследвате, защото може да има сериозни последствия" и България притихна - нито премиер, нито президент не каза нищо срещу думите на Путин, продължи анализа си експертът.

Той заяви, че у нас има еднолична власт и това се знае от всички - премиерът, а не органите на властта и разследването, казвал кой е шпионин и кой - не.

Ние сме назначили премиера да ни пази от тези зловредни влияния, не американците. А какво виждаме? - фрапантни случаи на руско въздействие върху българската отбранителна индустрия, посочи Ноев, припомняйки случая с отравянето на Емилиян Гебрев.

Той изрази мнение, че това покушение не се разследва у нас заради страха, че Русия може да ни накаже и че следите водят високо в Кремъл и в София.

Ноев изтъкна, че международните разследващи екипи вече са установили оръдието на престъплението - отровата, докато българските власти вече една година не желаят да приемат техническото съдействие на Организацията за забрана на химическите оръжия. Той обаче недоумява защо.

По думи на експерта за 8-те извършители на покушението вече е потвърдено и от наша страна. Той обаче смята, че българската прокуратура не пита Русия какви са тези осем души именно защото я е страх. Цяла Европа ги знае, нас ни е страх да попитаме, възмутен е той, припомняйки, че българската прокуратура дори има подписано споразумение с руската в борбата срещу тероризма.

Ноев е категоричен, че българските власти трябва да действат по-активно. Според него те прикриват някого в Москва или в България.

Експертът бе категоричен, че трябва да се направи парламентарна комисия. По негови думи това ще е тест за новия главен прокурор Иван Гешев. Нека покаже, че ще изпълни това, което обещава, призова Ноев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.12.2019 г.
+2
 
 
Още един плямпащ престъпник.
-1
 
 
Напротив червена маймуно.Защитава си ги но без да вдига врява и да демонстрира кресливост. Важното е,че им посочи шпионина и сега наградения медалист ще знае,че го наблюдават. Както и Южен поток.Врътнаха се да строят Турски и пак през нас ще минат за Сърбия :) Новото им трасе всъщност ще е по дълго в България и ще плащат на Булгартрансгаз повече транзитни такси.А за F16 ,няма да ни рекетират повече за ремонт и подръжка на Миг-овете им.Кой интерес точно не сме си защитили,че ги хванаха навсякъде на Балканите да шпионират и да се врат в политиката на някои страни.Щом и в Сърбия стана скандал...бая се намират напоследък.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: