Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борислав Ангелов: Краят на неолиберализма е видим
Автор: Екип Varna24.bg 08:51 / 19.12.2022Коментари (0)464
©
"Намираме се в ситуация, в която е видим краят на неолиберализма.“ Това заяви политологът Борислав Ангелов по време на дискусията, инициирана от БСП - "Левицата в България – идеи, програми, политики“.

По неговите думи европейската и световна левица се намират в огромна криза на идентичността от поне 2 десетилетия. "Погледнете какво се случва с европейските социалисти. Някой предполагал ли е, че това ще прилича повече на най-ястребското крило на Демократическата партия. В момента наблюдаваме точно това. Те не говорят за мир и дипломатическо решение, а за победител на всяка цена“, отбеляза Ангелов.

Той посочи, че е важно да видим къде е левицата в цялата тази ситуация и какво ще правят хората в кризата. "Ще въвеждаме ли някаква форма на базов доход? Идеята за 4-дневна работна седмица тръгна именно с това, което случва с интелектуалната собственост. Искам да обърна внимание на нещо много важно - не трябва да бъркаме лидерство с вождизъм. Лидерът при демокрацията е нещо положително. А диктаторите не са лидери – те са вождове“, коментира политологът.

"Китай не е модел към общество, към което можем да се причисляваме. Не е модел и днешна Русия – тя не е социална. Българската левицата е създадена на база документи на идеологическите социалдемократи. Въпросът е как да бъдем ние в цялата тази ситуация, която днес я виждаме. Много европейски леви партии тръгват от там, където ние вече сме били. В един момент всичките големи медии в България се управляваха от жени и то изключително успешно. За сектор култура трябва да се види как да се финансира от бюджета допълнително“, каза още Борислав Ангелов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: