Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борислав Цеков: Голяма част от избирателите на ПП-ДБ биха подкрепили кандидат на ГЕРБ за кмет на София
Автор: ИА Фокус 00:09 / 12.07.2023Коментари (0)868
© Фокус
Важно е да видим как ГЕРБ в София ще подходи към кметските избори. Да не се окаже, че сме изправени пред хипотеза Цецка Цачева 2, но на софийско равнище. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" Борислав Цеков, основател на Института за модерна политика. "Защото помним упреците, пък и реалния ефект на онзи президентски вот и издигането на г-жа Цачева, която иначе имаше своята позиция в парламента и си вършеше работата. Но очевидно не беше приемлива като успешна президентска кандидатура, но ГЕРБ я издигна, въпреки всичко. Впечатлението беше, че мълчаливо се хвърля кърпата и се дава възможност на другия кандидат – в случая тогава Румен Радев, да излезе напред. Ако изберат такава стратегия, т.е. едно мълчаливо изтегляне от властта в София, кметската власт, това ще бъде сериозен коз за Васил Терзиев и кръговете, които са около него. Но ако ГЕРБ подходи сериозно и отговорно към гражданите, които години наред са им давали доверие в София – аз не съм гласувал за техните кметове, държа да го подчертая, да не се приема като агитация зад тях или против тях, – то тогава мисля, че софиянци, които не приемат това възкресяване на потомците на "Държавна сигурност“, тая контрареволюция, както бих я нарекъл даже, малко по-художествено, на "Държавна сигурност“ чрез децата и внуците им, ГЕРБ би получил доста сериозна подкрепа", добави Борислав Цеков.

Той посочи, че на терена вече има заявки на фигури със сериозен авторитет – в твърдата десница, в анти комунистическата десница, като проф. Вили Лилков. Но той е просто една кандидатура и все още не е получил подкрепа.

"Сигурно може да има и други, така че всичко зависи от кандидатурата на ГЕРБ. Тогава, ако тя е наистина контрастна на тази на Терзиев от гледище на демократичните ценности и заедно с това е на човек със солидно присъствие, то мисля, че голяма част от избирателите на ПП-ДБ, онези, които са пристрастни в идеологическо отношение, в най-добрия смисъл на думата към демокрацията, към анти комунистическите нагласи, ще изоставят партийната кандидатура на Терзиев и ще се ориентират към тази, която отговаря на техните идеи, ценности и най-вече която е знак за уважение към паметта на техните родители и деди", каза още Цеков. 

Според него, 30 години след 10 ноември спокойно можем да погледнем процесите как са се развили. Вижда се как мрежите на "Държавна сигурност“, която институционално беше разградена, но те се трансформираха до голяма степен в икономическо влияние, съхраниха своето влияние сред политически активните хора, партии, чрез мрежите от свои хора, но бяха се потопили в политическо отношение, кадруваха чрез други хора и трупаха икономическа мощ. Сега вече се оказва, че те натрупаха икономическа мощ, изучиха си внуците по чужбина с тези пари и сега ги връщат тук и се опитват да ги инсталират във властта, т.е. да се върнат във властта чрез тях.



Още по темата: общо новини по темата: 633
05.04.2024 »
11.03.2024 »
27.02.2024 »
23.02.2024 »
16.01.2024 »
15.12.2023 »
предишна страница [ 1/106 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: