Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борислав Гуцанов, БСП: Топлината в домовете на хората и развитието на икономиката са наши основни приоритети
Автор: Екип Varna24.bg 13:36 / 04.09.2022Коментари (0)1017
© БСП
"Кризите, които ни заобикалят, са безспорни и няма как България да бъде някакъв оазис в този момент. Но смятам, че всеки човек трябва да гласува, за да може след това да има правото да критикува. След изборите кабинет ще има, това е важно за страната ни. Ключът е в дипломацията, а не конфронтацията и разделителните линии. И ние трябва да намерим решение как да се управлява държавата.“ Това заяви водачът на листата на на КП "БСП за България“ в 3-ти МИР Варна и член на ИБ на партията Борислав Гуцанов в предаването "Опорни хора“ по БГ Он Еър, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Гуцанов посочи, че левицата по никакъв начин и под каквато и да е форма няма да води преговори с ГЕРБ и ДПС. Според него "Възраждане“ са се превърнали в сериозна патерица на ГЕРБ и всички виждат припокриването между двете партии, както са засичани подобни неща между ИТН и ДПС.

"Ще търсим допирната точка, а тя е сигурността. Допирна точка е, че трябва да бъде променена съдебната система, да има и справедливост. Не може последните 12 години по време управлението на ГЕРБ да има толкова много примери за корупция, а през последната година на Борисов да има 7.8 млрд. дадени по инхаус процедури и да няма нито един наказан“, каза Гуцанов относно сигурността и ситуацията в съдебната система на България.

Той е категоричен, че няма как да имаме тежки отношения с Русия и в частност "Газпром“, защото това е недопустимо за страната ни. "Когато бяха изгонени 70-те руски дипломати ние много ясно заявихме, че Кирил Петков не може повече да бъде министър-председател, тъй като той взе еднолично решението за изгонването на дипломатите. В Европа се съгласиха да плащат в рубли, защото няма как "Газпром“ да продължат доставките, ако не могат да получават парите си. Ние трябва да преговаряме с всички възможни доставчици, за да имаме газ на възможно най-изгодната цена и най-сигурни доставки“, допълни членът на ръководството на социалистическата партия. По отношение на газовите доставки и цените той даде за пример Турция, където синьото гориво е над 9 пъти по-евтино спрямо това в България.

"По евростатистиката ние сме на първо място по ръст на индустрия. Най-накрая България да бъде на първо място по нещо положително. Но това може да продължи само, ако ние имаме евтина и сигурна доставка на газ и енергоресурси. Затова БСП толкова натискаме за нормални отношения с Русия и "Газпром“. България трябва наистина да има осигурено топло за всяко едно българско семейство, както и развитие на икономиката ни. Успяхме да направим много неща за 7 месеца. С облекченията за младите семейства, покачване на необлагаемия минимум от 4500 на 6000 лв., безплатни детски градини и ясли, също и увеличение на пенсиите на пенсионерите“, обобщи Борислав Гуцанов за постиженията и приоритетите на Българската социалистическа партия.

Социалистът заяви, че основната функция на служебното правителство е да осигури честен вот на 2 октомври и бе категоричен, че с действията си това правителство оказва влияние върху изборите. "БСП ще направим така, че да се представим по най-добрия начин, ние винаги играем за победа. Ние сме партията, която винаги се грижи за държавата си“, допълни той.

"Министър Велкова беше зам.-министър на финансите в редовния кабинет и тя участваше в правенето на бюджета. Когато правителството си отиде имаше 1.5 млрд. лв. излишък и няма как той да изчезне за 1 месец. Нека служебният кабинет да е малко по-внимателен, когато прави такива изказвания. Последното тримесечие от управлението на ГЕРБ приходите по сметките на държавата от износ са 5.3 млрд. евро. Първото тримесечие на нашето управление са 7.3 млрд. евро, което е с 2 млрд. в повече.“, обясни Гуцанов за нападките и от страна на служебното правителство.

В заключение социалистът каза, че БСП са били против купуването на F-16, когато с гласуване ГЕРБ са приели за първата ескадрила. "Тогава не само, че цената беше невероятна – плати се и 100% напред. След което се оказа, че с 2 години ще се забавят самолетите. И в същото време служебен кабинет сега вкарва още нови 8 F-16 да бъдат взети“, заключи Борислав Гуцанов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: