Борислав Гуцанов: Държавата да не е взела нито един лев за концесията на летище София

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:08 / 13.03.2022
940
Парламентарната комисия по транспорт ще изслуша представители на концесионера на летище София заради забавяне на инвестиционната програма.

Председателят на комисията Борислав Гуцанов коментира пред БНР, че най-важното летище в страната не се развива.  Концесионерът "СОФ Кънект" има инвестиционна програма, която трябва да изпълни. До края на тази година трябва да бъдат инвестирани 4.1 млн. евро. 

До момента държавата не е получила нито лев , коментира Борислав Гуцанов:

"Нека компетентните органи да преценяват, какво и как трябва да се прави. За мен е важно да не бъде нарушаван интересът на държавата ни и да не бъде ощетявана България поради това, че някой не е догледал или пък е имал други користни цели. Аз не считам, че е нормално държавата да не е взела нито един лев за тази концесия при положение, че летище София е ключово летище и до тука вие да сте видели да има някаква инвестиция на летището освен два фотьойла на втория етаж? Когато гововря в момента за концесия, аз не говоря за нещо, което е изградено, а държавата да определи терена, да има разрешителното за строеж и да, нека тогава някой да дойде, да го изгради, да вложи няколко милиарда и след това да бъде експлоатирано. Защото по този начин се прави инфраструктура, по този начин се плащат данъци, откриват се работни места."

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ето ги верните отговори на матурата по БЕЛ за зрелостниците
НСИ: Доходите на българина растат по-бързо от разходите му
Земетресение разлюля България
Радев: Няма основание за промени в ръководството на НСО след ката...
Президентът: Това, което най-вероятно ще се получи, е парламентът...
Шефът на анестезиологичното отделение на "Св. Анна" - Варна: Жена...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).