Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борислав Сарафов: Прокуратурата няма да бъде глуха и сляпа за агресията
Автор: Екип Varna24.bg 10:41 / 30.07.2023Коментари (2)1166
©
Прокуратурата обяви нулева толерантност към всички случаи на насилие и хулигански прояви.

"Прокуратурата служи на гражданите и няма да бъде глуха и сляпа за техните очаквания, а ще отговори с нулева толерантност и съобразно законовите си правомощия на всички прояви на престъпна агресия – в дома, на пътя, навсякъде около нас", казва и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов в обръщение, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. 

Сарафов посочва, че прокурорите освен длъжностни лица са и български граждани, които напълно споделят силния гняв и дълбокото възмущение, което обществото изразява от двата случая на неоправдана агресия и нечовешка жестокост, проявени преди месец в Стара Загора и преди дни на плажа в Поморие.

"Не само, че подобни прояви на насилие са недопустими, но те са и престъпления, които следва да бъдат наказвани бързо и адекватно, с цялата строгост на закона, за да е ясно, че всеки, който дръзне да направи нещо подобно, неминуемо ще понесе своята отговорност", заявява главният прокурор.

Той посочва, че очаква бързи действия от страна на прокурорите в цялата страна по установяване, привличане към наказателна отговорност и вземане на разумни и адекватни мерки за неотклонение спрямо извършителите на престъпления основани на пола, религията, случаите на домашно насилие, хулигански действия, грубо нарушаващи обществения ред и спокойствието на гражданите. "Крайната ни цел трябва да бъде налагането на справедливи наказания, основани на законовите разпоредби", допълва Сарафов.

Изпълняващият функциите главен прокурор съобщава, че е издал заповед, с която възлага на административните ръководители на апелативните прокуратури да следят за бързото и обективно разследване на всички случаи на насилие – домашно насилие, насилие на пътя, както и на всички прояви на агресия и хулигански прояви, придружени с насилие.

При всеки подобен случай, в пълна координация с органите на МВР, наблюдаващите прокурори да предприемат незабавни действия по ангажиране на наказателна отговорност на виновните лица и определянето на разумни и адекватни мерки за неотклонение, както и да се осигурят навременни действия за защита на пострадалите и на техните близки, се казва в заповедта.

Призовавам всички граждани, които са станали свидетели на прояви на насилие или самите те са станали жертва на такова, да се обръщат към органите на прокуратурата и МВР, за да се пристъпи към установяване, задържане и търсене на отговорност от извършителите на престъпните прояви, посочва и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.



Още по темата: общо новини по темата: 232
11.05.2024 »
25.04.2024 »
17.04.2024 »
17.04.2024 »
05.04.2024 »
27.03.2024 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.07.2023 г.
+2
 
 
Г-н Сарафов, До сега да е зад решетките, и Наказание за адвокстката дето го е пуснала. СТИГА С ТОВА НАСИЛИЕ НАД ЖЕНИТЕ!
+2
 
 
Късен кризисен ПР! Прокуратурата е не само сляпа и глуха преди да се надигне вълна от протести, но и активно съдейства на престъпниците, давайки им възможност да се укрият или да извършат друго престъпление. Заедно със съдиите.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
България в еврозоната
Матури 2024 г.
Шеф Токев хванат да шофира пиян
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: