Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов: Ако Реформаторите излязат от управлението, отиваме на избори 2 в 1
Автор: Екип Varna24.bg 14:31 / 12.12.2015Коментари (3)1860
© Plovdiv24.bg
До този момент по никакъв начин, нито министрите в кабинета, нито някой ми е казал, че има проблем с управлението и коалицията, за да коментирам подобен факт. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в предаването "Годината" по "Дарик".

На въпрос, ако Реформаторският блок напусне коалицията дали е се стигне до нова коалиция или до предсрочни избори Борисов заяви: 

"Нека да оставим все пак до този момент към мен никаква официална информация не е дошла. Да ги оставим сами да вземат решение, ако ще взимат и тогава да коментираме. До този момент по никакъв начин, нито министрите, които са в кабинета, нито някой ми е казал, че има проблем с управлението и коалицията, за да коментирам подобен факт".

"Предложението за министри, и тук искам да обърна специално внимание, че ние за квоти не сме говорили, въпреки голямата разлика в резултатите, които имах Реформаторския блок и ГЕРБ на изборите, а търсехме възможно най-подходящи хора за определените постове", посочи Борисов.

"След като си минат събранията или срещите, които имат партиите в РБ, надявам се вторник да се съберем и да определим новия министър. Разбира се, че аз като премиер имам последната дума, но в случая кандидатурата трябва да бъде от двете партии, които са в коалицията. Разбира се, би било добре и Патриотичния фронт и АБВ, които ни подкрепят, също да я одобряват", каза още премиерът.

Според него думата на 2015 г. е "стабилност". 

"Винаги съм я повтарял, защото в такъв раздробен парламент и тежка конфронтация между политическите партии, с обща воля успяхме да постигнем тази стабилност.

Борисов коментира още, че ако Реформаторите разклатят стабилността и излязат от управлението сега, това ще причини тежък катаклизъм в страната и ще се наложи да се премине към избори 2 в 1.

"Ще ги изчакам, ще видя какво ще кажат (бел. ред. - от Реформаторския блок). За нас има един верен вариант - след 6-7 месеца президентските избори. Аз съм се клел пред РБ, че няма да се кандидатирам и четири години ще пазя стабилността на страната. 

Ако те разклатят и излязат от управлението сега, да правим зимата предсрочни избори, след още няколко месеца и президентски избори - това е безумие. Като се има предвид, че действащият президент, който трябва да прави президентските избори, също е в края на мандата си, това би било тежък катаклизъм за страната. Ще зарежем стабилността, ще изкараме до президентските избори и ще отидем на избори 2 в 1", заяви премиерът Бойко Борисов.

И отсече, че който си мисли, че ще го "привърже" с ДПС, БСП или с когото и да било, "много се лъже.

"Миналата неделя ние се видяхме с г-н Кънев, той сподели с мен какви са му намеренията. Не му се сърдя, защото в личен план, това е може би неговата най-добра защита, но и желание да бъде фактор в политиката, така че оставам с най-добри чувства с него. 

Надявам се да размислят, надявам се да разберат, че могат да причинят много тежък катаклизъм в държавата", каза още министър-председателят Бойко Борисов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.12.2015 г.
0
 
 
това бе целта, ови избори.
+2
 
 
НАЛИ ГУШНАХТЕ ОЩЕ 6 МИЛИАРДА, ЗАЩО ДА НЕ ВЪЗИРАТЕ И ДА СИ ГИ ХАРЧИТЕ ЗА СМЕТКА НА УМИРАЩИЯ ПРОСТ НАРОД ДЕТО ГЛАСУВА ЗА ВАС И ПОСЛЕ КАТО ОГЛАДНЕЕТЕ ПРОСТИТЕ ГЛУПАЦИ ПАК ЩЕ ГЛАСУВАТ ПЕЛИКАНИТЕ ДА СИ НАПЪЛНЯТ ГУШИТЕ И ТАКА ДОКАТО ДОЙДЕ ПУТИН ДА ВИ ЗАКАРА НА ПОЧИВКА В СИБИР В "ЧЕРНИЯ ДЕЛФИН" ДА НЕ СЕ ПОТИТЕ КЪРЛЕЖИ!
+3
 
 
Дали това не е планът от самото начало
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: