Борисов: Ако ме убедят, че това което сме приели днес е грешно, ще го променим

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:18 / 20.12.2014
814
"Ако ме убедят, че това което сме приели днес е грешно, ще вляза в системата и ще го променим. До този момент нямат нито един довод", каза министър-председателят Бойко Борисов в предаването "Панорама" по БНТ, по повод пенсионната реформа.

"Плюсът за хората какъв е, освен че сами ще поемат рискове и сами ще взимат решения, другият плюс е, че по този начин частните фондове сега ще се борят за всеки клиент", аргументира се Борисов и подчерта: "Никой не кара хората да си теглят парите. Къде е грешката, не мога да видя."
"Никой не пипа парите на хората. Те си остават и само тяхната воля е важна - дали да бъдат преместени от едно място на друго. С една дума, ако тези частни пенсионни фондове са стабилни, дават добра доходност и им харесват на хората, никой по никакъв начин не ги задължава да ги махат. Къде е думата национализация в това?", коментира още той.

"Понеже имам прекрасно мнение, отлични отношения и с Радан Кънев, и с госпожа Кунева, и с Лукарски, и с техните министри, много ме обидиха с това, че са говорили, че ние сме в коалиция с ДПС, напротив - те влязоха в коалиция с БСП по тази логика. Те не искат правото на избор. Няма по-свещено от правото на избор, по-демократично - човекът да бъде този, който определя къде да си държи парите. Те искат да решаваме ние от името на хората, това искат те, заедно с БСП", каза още Бойко Борисов.

"Аз винаги съм бил помирител в махалата. Всички идваха да ги сдобрявам. Аз не обичам война, аз обичам мир. Но винаги съм се готвел за войната. Всички знаят, че сме готови да отидем на избори всеки ден. Другите партии да не ме блъфират, само ще съсипем държавата", посочи той.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
21.12.2014 Горанов: Ако решението за пенсионните фондове е лошо, ще се откажем
20.12.2014 Парламентът криминализира укриването на осигуровки
20.12.2014 Мнение: ГЕРБ се самозастреля
Още новини от Национални новини:
Спиралата на борчовете и защо затънахме до над 420 млн. лева необ...
Шкварек след изтеклия запис: С кои, по-точно, олигарси се борят П...
"Кеш в торби": Изтече скандален запис между Кирил Петков, Асен Ва...
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).