Борисов: Ако нямаме предложен състав на кабинет от ПП-ДБ, ще предложим наш

Автор: Алена Соколчева
Коментари (0)
17:16 / 25.04.2023
687
"Или с наш състав на кабинет, или с техен. Ако го няма до тогава, ще предложим наше правителство на малцинството. Това е не от любопитство, а да видим би ли могло да се сглоби нещо добро, след като имаме обща управленска програма". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията.

Той отново настоя да види имена за кабинет преди връчването на мандата. "Или с наш състав на кабинет, или с техен. ПП-ДБ не са готови да отговорят на диалогичността на ГЕРБ", поясни Борисов.

"Мисля, през следващите дни може да се започне програма за управление през следващите години. Това ще даде сигурност, че може да се даде нормално управление, дали за кратко, дали на ротационен принцип", допълни лидерът на ГЕРБ. 

Асен Василев си разменихме думи за нестандартни решения, защото само нестандартни решения могат да ни извадят от кризата. Защо през тези две години няма българин, който да каже, че е било добре, но да не бъдем арогантни" добави Борисов и посочи, че поведението на вторите на вота е било различно от това пред аудиторията.

"Програма минимум - бюджет, приети закони и чак тогава да отиваме на избори и да се започваме отначало. Програма максимум - с разум да се направи добро политическо експертно правителство. Няма напредък по правителство, има напредък по управленска програма за правителство", бе категоричен Борисов.

Според него след консенсуса по важните теми ще има такова и по останалите теми като спорт и култура. "За Шенген - трябва да се стегне границата и да се направят много неща, това е като еврозоната - не е лесно да се направи, бе лесно преди 2 години, когато влязохме в ЕС", заяви той във връзка с приоритетите.

Припомняме, че по-рано днес се състоя първата публична лидерска среща между двете големи колаиции в сградата на парламента. На нея от ПП-ДБ посочиха, че ще се допита до партийните си органи дали да участва в работата по обща управленска програма, на която да стъпи едно бъдещо правителство. 

От своя страна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска от ПП-ДБ да представи състав на проектокабинет, който биха предложили в рамките на втория мандат.

Виж коментарите (0)

Още по темата (936):
21.06.2023 Илияна Иванова е предложението на ГЕРБ за еврокомисар
10.06.2023 Елисавета Белобрадова, ПП-ДБ: Ако ми бяха поискали имунитета, щях да го дам веднага
10.06.2023 Проф. Румяна Коларова: Евентуален политически проект на Радев ще бъде
провал 
08.06.2023 Тошко Йорданов остави тв водеща без думи с въпроса, който й зададе
07.06.2023 Георги Свиленски: Призовавам Борисов да спре да лъже 
07.06.2023 Теменужка Петкова: Ще следим изкъсо работата на правителството
Още новини от Национални новини:
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици, вижте къде
ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1, Никола Минчев коментира:...
ПП-ДБ определи водачите на листите за парламентарния вот и кандид...
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...
Корнелия Нинова: Това, което виждаме на политическата сцена е, че...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).