Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов: Колегата политик Слави Трифонов да излиза и да почва да реди правителството!
Автор: Екип Varna24.bg 10:34 / 07.04.2021Коментари (7)2126
©
"Гледам изказванията на нашите опоненти. Всички искат да омаловажат безспорния успех, който всички вие постигнахте". Това заяви с началото на заседанието на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

"За съжаление колегите от "Патриотичния фронт" се разединиха, иначе със сигурност щяха да са в парламента.

С чест и гордост можем да каже, че сме изпълнили всички ангажименти и обещания, които сме поемали през тази година. С нашия опит, експертиза и убедителна победа с 10% пред втория, сме длъжни заради нашите избиратели да предложим вариант за управление.

Виждам огромна безотговорност от останалите политически партии. След като похарчихме 150-160 милиона, изпитват неудовлетворено желание за нови избори", подчерта той.

"С удоволствие ще се явим и на такива. Но да допуснем какъв е ефектът от това - освен парите и времето, които ще се загубят, Европа работи по планове за възстановяване след пандемията, която не е отшумяла", добави премиерът.

"Имат прекрасна възможност тези, които са анти-ГЕРБ, сега да направят 200 гласа. Ако не го направят, това означава, че искат да хвърлят държавата в хаос. Това ще се върне в обратен знак на изборите. 

Като политически субекти, дадохме възможност най-добър резултат - пета поредна парламентарна победа и 14-та общо. Заради тези, които са много гласовити, не можем да се зарадваме, че сме ги победили с 10%. 

Тяхната игра най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос. Колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе да си поеме отговорност. Най-колегиално го моля да започне да си прави състава на правителството. 

Да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове. Ако толкова им е нужно, имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата, аз си я обичам", категоричен бе министър-председателят.




Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ГлаФчу Трифунув. Да си щатна певица на СДС, после на Доган, после на НДСВ, после на ГЕРБ и сега да се правиш на БСП алтернатива е пародия не само на политик. Анаболен комплексар. Гласувалите за него не правят разлика между чалга и химн. Точка.
+1
 
 
От досегашните анонси разбирам, че хората на Слави ще се съсредоточат в процедурни реформи - мажоритарна система, субсидиите, закона за референдумите и подобни. Само електронното гласуване и промяна на броя на секциите в страните извън ЕС ще са общ приоритет с ДБ и мутри. ДБ освен на незначителните поправки в избирателния кодекс ще държи да се акцентира на текущите проблеми, най-вече на изготвяне на програмата за възстановяване от Ковид кризата, въз основа на която ще бъде одобрено или отказано отпускането на предвидените за нашата страна средства. ГЕРБ ще направи всичко възможно да състави правителство със своя мандат, но вероятно няма да може. След това Слави трябва да направи усилия за съставянето на правителство, за което ще има големи възможжности. Възможно е самостоятелно правителство на малцинството, за което споменава Бойко, възможно е експертно правителство с подкрепа на много партии. Най-голямата грешка ще бъде да върне мандата, без да вложи усилия за съставянето на правителство, с надеждата, че при нови избори вълната ще бъде още по-голяма и ще може да бъде първа политическа сила. Освен че няма гаранция затова, то дори и да е първа сила след новите избори не е сигурно, че политическата ситуация ще е по-благоприятна за него!
+3
 
 
Къде ще излиза,той сам нищо не решава. Мунчо и той чака указания за да се изтропа публично. "Победителите" имат един недостатък...кукловода им е един и са много алчни и с много его. Не знам как ще си разделят "успехите",но знам как ще свършат! Справка - Орешарски.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: