Борисов: Мирът на Балканите ще дойде, когато всички държави са в ЕС и НАТО

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
12:45 / 27.03.2015
810
Многократно съм казвал, че мирът на Балканите ще дойде, когато всички държави са в ЕС и НАТО. Това каза премиерът Бойко Борисов на брифинг след срещата си с премиера на Черна Гора Мило Джуканович.

"Надявам се, че с нашата изключително голяма подкрепа и на всички наши партньори края на 2015 г. Черна гора ще бъде в НАТО. Това е изключително важно за региона", каза още Борисов. Колкото повече държави по-бързо изминават този път, толкова по-добре за нас, коментира още премиерът.

"При встъпването в длъжност на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер той заяви, че няма да има присъединяване на нови членове, но аз съм убеден, че Черна гора е за НАТО напълно готова и трябва да получи необходимата подкрепа", посочи министър-председателят.

Борисов каза, че е получил уверението на премиера на Черна гора, че са затворили две глави по членството си в ЕС и работят до 2016 да затворят още 6.

"Разгледахме много от въпросите, които са от взаимноизгодно значение и в областта на културата, енергетика, особено туризма - възможността да се обменят туристи, инфраструктурата. Неща които са изключително важни", обясни Борисов.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).