Борисов: Надявам се Великобритания да се върне в ЕС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
11:06 / 19.12.2017
1288
Надявам се Великобритания да се върне в ЕС. Това каза в свое изявление в Министерския съвет министър-председателят Бойко Борисов след среща с главния преговарящ за излизането на Великобритания от ЕС Мишел Барние. "Имаме и много британци, които вече са в България. Трябва да се спазват правилата на общия пазар. Надявам се в няколко сфери също да се намери баланс - Великобритания е не само като един от основните членове в НАТО, това е и във военното сътрудничество и сферата на сигурността. 

Специалните служби трябва да работят в пълна координация с тези на Великобритания. Този Брекзит ще бъде труден, защото имаме план и рамка, но политическата декларация трябва да се подготви през тези 6 месеца, така че всеки един детайл да бъде решен в този период, а не когато започне самото излизане на Великобритания", заяви Борисов.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Лекар каза кои са най-рисковите групи за коклюша
Случаят "Пуделгейт": Марин Димитров иска да излезе на свобода
Не забравяйте чадърите, очакват ни валежи
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).