Борисов: Надяваме се на 4.5% ръст на икономиката, 3 не ни задоволяват

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (14)
11:55 / 05.01.2016
1059
Надяваме се тази година да достигнем 4,5% ръст на икономиката, 3 не ни задоволяват. Това каза преди минути премиерът Бойко Борисов, който участва в церемония за връчване на първите договори по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност". Заедно с вицепремиера Томислав Дончев и министъра на икономиката Божидар Лукарски, премиерът се срещна с близо 30 от 202-ата бизнесмени, чиито проекти бяха одобрени и към тях ще тръгнат 116,4 млн. лв.

"Парите се движат и тръгват към бизнеса една година по-рано, отколкото по предишната оперативна програмата "Конкурентоспособност", обясни Томислав Дончев. Той подчерта, че най-голям брой предложения - 57, са в западния регион. Докато при предишния програмен период, те са били 0.

"Над 1 млрд. евро чакат да си изготвите проектите и да си вземете парите безвъзмездно". Така се обърна Борисов към предприемачите, като преди това обясни, че му е омръзнало да слуша оплаквания.

Премиерът благодари на Европейската комисия, че всичко е било изплатено и си припомни как преди години при 42% усвояване на оперативните програми са се гласили усвояванията да са 80-82%. Сега усвояването е 95%.

Борисов пожела на предприемачите да похарчат по най-ефективен и успешен начин парите си, да обновят бизнеса си, да увеличат производството си, да вдигнат износа при това евтино евро и да докарат по-висок ръст на икономиката. Борисов си поиска 4,5% ръст на икономиката.

Източник: "24 часа"


Виж коментарите (14)
Още новини от Национални новини:
Радев от Враца: Свободата не е традиция, а отговорност и саможерт...
Теодор Славев: Големият анализ показва провинциална дистанциранос...
Стефан Янев в Перник: Присъда за всички във властта е, че Българи...
Тежка катастрофа със загинал на Подбалканския път, майка с дете е...
ЦИК: Избирателите без право на евровот ще гласуват само на хартия...
Главчев свиква среща на министрите заради детската болница, ще ус...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).