Борисов: Никола Груевски нито е искал български паспорт, нито му е издаван такъв

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:46 / 15.11.2018
1331
Бившият премиер на Македония Никола Груевски нито е искал български паспорт, нито му е издаван такъв. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на брифинг след срещата с македонския премиер Зоран Заев в Министерския съвет.

"Длъжен съм да опровергая фалшива новина – бившият премиер Груевски нито е искал издаване на паспорт, нито му е издаван такъв. Това е 100% фалшива новина", заяви Борисов, цитиран от "Фокус".

Малко по-рано от ДАНС съобщиха, че са извършили проверка по случая и резултатът е потвърдил, че Груевски не е български гражданин и не е подавал молба за придобиване на гражданство.

Повод за проверката стана публикация в унгарско издание, според която бившият министър-председател на Македония е избягал в Унгария с български документи. Изданието посочва още, че представител на унгарското правителство е казал на журналистите да направят проверка при българските власти.

От срещата между Борисов и Заев стана ясно още, че в началото на декември ще има съвместно заседание на правителствата на България и Македония. Лидерите на двете страни ще открият заедно участъка от АМ "Струма" между Сандански и Кресна, съобщава bTV.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).