Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов: Нищо фатално не се е случило, просто ПП-ДБ няма да пътуват
Автор: Алена Соколчева 11:21 / 28.03.2024Коментари (0)1323
©
Аз от конституционно право не разбирам и не е редно да се правя, че разбирам. За геополитика мога да говоря колкото искате, аз съм най-компетентен в България. Благодаря на Христо Иванов, че ми благодаря за подкрепата за промените в Конституцията. Винаги съм го подкрепял. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента запитан дали е била грешка конституционната реформа, предаде репортер на "Фокус".

Припомняме, че във вчерашния ден президентът Румен Радев заяви, че е длъжен да направи всичко възможно процесът по избор на служебен кабинет да не прерасне в конституционна криза и се обърна към ПП-ДБ и всички подкпрепили промените в Конституцията като каза, че са направили всичко възможно правомощията на президентската институция да бъдат силно ограничени не само по отношение на избора, състава и контрола върху служебния кабинет, но и върху определянето на времевите параметри в процеса за определяне на следващите избори. "И вие много скоро ще разберете защо, когато поканя всички вас, политическите партии, на консултации, да се вземе крайно решение, така, както е записано в чл. 99, ал. 5 на Конституцията", отговори президентът Румен Радев.

"Сега е времето да си решим регулаторите заедно и поправките по механизма. Нищо фатално не се е случило, просто няма да пътуват в чужбина", допълни още той.

"Ако не беше жаждата за власт и то за МВР, ние имаме страх от това, тези хора незаконно арестуваха и имаха репресивния апарат и сме чувствителни, че не трябва целият апарат от МВР да е техен. Когато са мислили кой да бъде служебен премиер, може би и трите партии са мислили, че ще управляват вечно. Ние сме искали честни избори, когато някой си играе с машините или прави ала-бала, ние не можем да казваме: "ми, ми...". Ние управляваме, понеже сме първа политическа сила, а не втора, трета и т.н. Лист е листът, който ние внесохме за кандидат-министри. Лично ген. Атанасов искаше здравна министърка. Имаше ги министрите на листа, аз зачеркнах трима от нашите, на отбраната, енергетиката и електронното управление. На лидерската среща дадох компромисите на Асен Василев, а на втората точка му казах, че, ако отговорът е не, как държавата да не се върне назад по важните теми.Три години отстъпление има за Еврозоната, сега спекулират с това", добави още лидерът на ГЕРБ.

По думите му, когато са мислили кой да бъде служебен премиер, може би и трите партии са мислили, че ще управляват вечно, заяви той и обясни, че единият възможен за премиер - Димитър Главчев, не го е виждал от 10 години.




Още по темата: общо новини по темата: 350
27.04.2024 »
27.04.2024 »
27.04.2024 »
27.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
предишна страница [ 1/59 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Алексей Навални почина
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: