Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов: Полагаме огромни усилия, за да приключим съдебната реформа
Автор: Екип Varna24.bg 12:58 / 01.07.2016Коментари (0)1297
©
Надявам се на обективен доклад. Всичко което ни препоръча ще се постараем да го изпълним. Огромни усилия - от парламента, от правителството, от всеки един от нас, за да приключим с тази съдебна реформа. Това заяви от парламентарната трибуна министър-председателя Бойко Борисов, в отговор на въпрос от народния представител от РБ Радан Кънев, относно политиката на правителството за изпълнение на препоръките на ЕК по Механизма за сътрудничество и проверка, цялостния Независим анализ на дейността на Прокуратурата и продължаване на съдебната реформа.

"Експертите, за които говорите, днес приключват и си заминават", посочи Борисов. "Отложиха с две седмици, тъй като в последния момент искаха да дойде още един прокурор, на практика те са двама от Великобритания, един от Холандия, един от Германия и един от Испания. Вече цяла седмица са тук и провеждат срещи по заданието си такова, каквото е от ЕК", допълни той.

Премиерът обясни, че практиката на ЕК е да не съобщава резултатите от доклада, но страната ни ще настоява те да бъдат публично оповестени, за да може обществото да се запознае с тях. "Аз съм я поискал тази комисия, именно по сътрудничеството с ЕК. Нашите цели за догодина - май, юни да бъдем доста напред в мерките и парламента в това отношение също полага големи грижи и внимание. Със Закона за съдебната власт, с Атникорупционния закон, надявам се другата седмица да минем на съвет закона, който касае терористичните актове", обясни премиерът.

В уточняващите си въпроси народния представител от Реформаторския блок Радан Кънев посочи: "Както виждате, ние не само не отричаме положителната Ви роля за осъществяване на тази проверка, но и по принцип признаваме всичко добро, което се случва и го подкрепяме".

Той пожела премиерът да уточни защо е имало различни обяснения на причината за закъснението на Независимият анализ на Прокуратурата от министъра на правосъдието Екатерина Захариева и главния прокурор Сотир Цацаров.

В отговор премиерът обясни: "Не виждам защо трябва да се вглеждаме с 10 дена разлика в провеждането на този мониторинг. Защо трябва толкова тежки обвинения да си хвърляме кой лъже и кой не лъже".

Източник: Агенция "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: