Борисов: Пътен възел "Запад" ще спести доста време и нерви на хората, тръгнали към морето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (11)
12:39 / 15.07.2016
2042
"Днес заедно с кмета на Бургас Димитър Николов открихме пътен възел Запад. Правителството финансира изграждането му с 20 млн. лева. Пътният възел е съоръжение с ключово значение, защото ще извежда директно автомобилния трафик от магистрала "Тракия" към Южното Черноморие или към границата с Турция, при ГКПП Малко Търново. Това ще намали задръстванията в града, пътните инциденти, шума и отровните емисии във въздуха. Ще спести особено през лятото доста време и нерви на хората, тръгнали за лятната си почивка към морето на юг от Бургас". Това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на обходния път на града.

"Досега всяко лято се образуваха километрични опашки на входа на града, а хиляди автомобили нямаше как транзитно да стигнат до Южното Черноморие без да преминат през бургаския център. С построяването на пътен възел Запад се подобрява и транспортното обслужване на разположения в близост Индустриален и логистичен парк - Бургас.", заяви още Борисов.

Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Притеснителни новини от БНБ за размерите и обслужването на бързит...
Започват разпити и експертизи за причините за фаталната катастроф...
Изтеглиха Вариант 15 за матурата по български език и литература
Д-р Миндов предупреди: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов попита защо правителството на Кирил Петков, с пълно мнози...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор, се е барикадира...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).