Борисов: Трябва да приложим абсолютно всички мерки, за да бъде спряна тази война

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (2)
10:51 / 16.03.2022
1050
Трябва да приложим абсолютно всички мерки, за да бъде спряна тази война. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се срещна с посланика на Украйна у нас Виталий Москаленко, предаде репортер на Sofia24.bg

"Искам да знаете, че партия ГЕРБ и аз самия винаги съм се борил за мир, добросъседство, толерантни отношения и дипломатически решения. Това е обаче докато започне войната. Тази агресия и война, която принуждава в момента милиони хора да напуснат домовете си и губят живота си, ние нямаме право да не бъдем част от световната демократична общественост. Трябва да приложим абсолютно всички мерки, за да бъде спряна тази война. За целта на мен лично не ми е приятно, когато президентът дава едни уклончиви решения. Не ми е приятно да чувам, че сега точно ще отремонтираме самолети в Русия и още повече, когато моите приятели и колеги премиери са с Шарл Мишел в Киев, аз не видях българския премиер там. Може би има работа и задачи. Тяхната колебливост идва, предполагам, от сложната коалиция, в която се намират", коментира лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов бе категоричен, че ГЕРБ, като партия, са достатъчно силни в парламента, за да предложат подкрепата си по всички теми, свързани с войната в Украйна.

"За да не могат да обясняват, че нямат мнозинство. Чухме позицията на БСП - против санкциите, изпращането на оборудване и оръжие, и то след като сме част от ЕС и НАТО. Това е нашето семейство. Имаме и още по-голямо семейство - това е световната демократична общественост, която абсолютно осъжда тази война", допълни той. 

"Искам да знаете, че 59 депутата в парламента ще гласуват "За" - в подкрепа на мерките срещу войната. Ние не можем да гледаме бягащи жени, убити деца, разрушени сгради - за каквито и да е претенции. Няма нищо по-голямо от човешкия живот", заяви Борисов.

Посланик Москаленко отбеляза, че агресията на Русия бележи началото на Трета световна война.

"Не искам да съм прав, но обективната истина е такава", заяви посланикът и допълни, че всички страни, които досега са били встрани от този конфликт, вече трябва да решат каква е позицията им.

Виж коментарите (2)

Още по темата (4521):
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург: Избухнал е пожар в цех на предприятието "Уралмашзавод"
21.03.2024 Доц. Искрен Иванов за България в НАТО и ЕС: Сякаш политиците не са наясно какво да правят с бъдещето ни
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
12.03.2024 Ватиканът: Руската агресия трябва да бъде прекратена, за да се осигури мир в Украйна
10.03.2024 Папа Франциск: Украйна трябва да има смелостта на бялото знаме
09.03.2024 Астролог с интригуваща прогноза
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).